"Zemgale"/LLU pusotrā minūtē gūst trīs vārtus vairākumā un pārņem vadību OHL pusfinālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Agris Bricis

"Zemgale"/LLU piektdien svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināla trešajā spēlē, sērijā līdz četrām uzvarām iegūstot vadību ar 2-1.

Jelgavnieki viesos ar rezultātu 3:1 (0:0, 3:0, 0:1) pārspēja "Mogo"/LSPA komandu.

Visus trīs vārtus viesi guva otrā perioda pirmajā pusē, kad vienas minūtes un 29 sekunžu laikā trīsreiz izmantoja iespējas vairākumā.

Otrā perioda piektajā minūtē "Zemgale"/LLU tika pie iespējas spēlēt piecatā pret trijiem un ātri šo izdevību izmantoja, veiksmīgi vārtu priekšā nocīnoties Aleksandram Novikovam. Turpinājumā, spēlējot pret četriem pretiniekiem, pēc Novikova un Emīla Ģēģera piespēlēm Frenks Razgals meistarīgi apstrādāja ripu un dubultoja ciemiņu pārsvaru.

Viesi ātri tika pie iespējas spēlēt vēl vienā vairākumā, kuru pēc Razgala piespēles realizēja Novikovs. Trīs minūtes un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Daniels Mūrnieks vienus vārtus atguva, bet rīdzinieki nepaguva izglābties no zaudējuma.

Sērijas pirmajā spēlē pirmdien "Mogo"/LSPA pēc atspēlēšanās pagarinājumā uzvarēja ar rezultātu 4:3, bet otrajā jelgavnieki revanšējās ar 3:0.

Otrā pusfināla sērijā "Olimp"/'Venta 2002" ir vadībā ar 2-0 pret "Liepāju".

Finālā iekļūs tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras. Finālsērijas pirmais mačs paredzēts 7.aprīlī.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./2021.gada sezonā ir par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlēja "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu