Video ⟩ "VEF Rīga" piektajā savstarpējā mačā sagrauj "Ventspili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" svētdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnīja graujošu uzvaru.

"VEF Rīga" viesos ar 103:59 (23:9, 25:19, 32:18, 23:13) sagrāva "Ventspili", kas šosezon piecās savstarpējās spēlēs tā arī nespēja tikt pie viena panākuma.

Viesu rindās 15 punkti Šauļum Kulvietim, 13 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Kristeram Zorikam, pa 12 punktiem guva Aizeja Pinjero, Verners Kohs un Armands Šķēle. Pinjero arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet Šķēlem pa septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm.

"Ventspils" komandā ar 12 punktiem un piecām bumbām zem groziem rezultatīvākais bija Andrejs Šeļakovs, bet desmit punktus pievienoja Kamerons Rendless.

Mājinieki pirmajā ceturtdaļā kopumā guva deviņus punktus, no kuriem tikai divi punkti netika gūti pirmajās trīs minūtēs. Ceturtdaļas vidū Pinjero ar diviem precīziem soda metieniem panāca 14:7, Zoriks īsi pēc tam šādā pašā manierē guva vēl divus punktus, bet Kristaps Mediss nepilnas trīs ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām guva ventspilnieku astoto punktu. Līdz ceturtdaļas beigām "VEF Rīga" jau bija atrāvusies - 23:9.

Otrajā ceturtdaļā spēku samēri nedaudz izlīdzinājās, bet otro puslaiku "Ventspilij" nācās sākt ar 20 punktu deficītu. Mājinieki trešajā ceturtdaļā vairs nedemonstrēja neatlaidīgu un pašaizliedzīgu spēli, kas "VEF Rīga" ļāva vēl vairāk palielināt pārsvaru. Kulvieša divi precīzie tālmetieni ceturtdaļas vidū viesus izvirzīja vadībā ar 64:36, bet pirmo reizi 30 punktu pārsvaru ar diviem precīziem "sodiņiem" aptuveni trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām panāca Aigars Šķēle.

Kulvietis pēdējā minūtē iemeta vēl vienu tālmetienu, to pašu izdarot arī Zorikam, kā rezultātā ventspilnieki pēdējās desmit minūtes iesāka ar rezultātu 46:80.

Viesiem pēdējā ceturtdaļā pārsvaru izdevās palielināt vēl par vairāk nekā desmit punktiem. Koha tālmetiens aptuveni piecas minūtes līdz mača beigām panāca 90:50, bet nākamajās trīs minūtēs mājiniekiem neveicās ar metienu realizāciju, kamēr "vefieši" jau bija iemetuši 100 punktus. Pinjero nedaudz vairāk nekā minūti līdz finālsvilpei panāca +48 (103:55), bet atlikušajā laikā neizdevās panākt 50 punktu pārsvaru.

Visās četrās šīs sezonas savstarpējās spēlēs uzvarējuši ir rīdzinieki - 96:93, 97:84, 99:87 un 82:75.

Pēc šī mača "vefiņš" atgriezīsies galvaspilsētā, lai trešdien mājās FIBA Čempionu līgā cīnītos ar Tenerifes "Lenovo".

Pirms svētdienas dueļa "vefieši" LIBL bija svinējuši jau deviņas uzvaras pēc kārtas, kamēr ventspilniekiem uzvaras mijas ar zaudējumiem.

Dienu iepriekš "VEF Rīga" mājās ar 89:81 pieveica vēl vienu pretendenti uz otro vietu "Ogri".

Latvijas komandu grupā līdere ar 22 uzvarām 24 spēlēs ir "VEF Rīga", tālāk ar 14 uzvarām 23 cīņās ir "Ventspils", bet 14 panākumi 24 dueļos ir "Ogrei". "Liepāja" 23 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras, Valmieras komandai 24 dueļos ir septiņas uzvaras, kamēr "Latvijas Universitāte" 24 spēlēs tikusi pie trim panākumiem.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Pēc diviem atsevišķiem turnīriem Latvijas un Igaunijas grupās pa trim labākajām katras valsts komandām iegūs tiesības spēlēt Latvijas - Igaunijas līgas finālturnīrā, kas no 8. līdz 11.aprīlim notiks Rīgā.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu