Leimanim 13 punkti Vienotās līgas spēlē pret "Himki"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Leimanis
Toms Leimanis Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolists Toms Leimanis svētdien VTB Vienotās līgas spēlē izcēlās ar 13 punktiem, tomēr ar to nebija gana, lai glābtu Minskas "Cmoki" no zaudējuma.

"Cmoki" viesos ar 65:89 (16:20, 17:29, 13:19, 19:21) zaudēja Maskavas apgabala "Himki", kuras pieteikumā nebija Jānis Timma.

Leimanis šajā duelī laukumā pavadīja 24 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja, būdams kluba otrs rezultatīvākais spēlētājs. Basketbolists grozā raidīja visus trīs divpunktu un divus no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo soda metienu. 

Tāpat basketbolists pieļāva četras kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar dalītu otro labāko efektivitātes koeficienta punktu summu komandā - 10.

Rezultatīvāks par Leimani bija vienīgi 15 punktus guvušais Vladislavs Blizņuks.

"Himki" vienībā 25 punkti Aleksejam Švedam, bet vēl 17 punktus un desmit bumbas zem groziem pievienoja Džordans Mikejs.

"Cmoki" treneru korpusā strādā latviešu speciālists Emunds Valeiko.

Vēlāk svētdienā Roberta Štelmahera un viņa palīga Akseļa Vairoga vadītā Tallinas "Kalev"/"Cremo" mājās ar 94:105 (26:29, 28:19, 20:33, 20:24) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Jānis Kaufmanis Igaunijas vienībā laukumā pavadīja 12 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +4. 

Rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" rindās ar 20 punktiem bija Moriss Kemps, bet Krasnodaras klubā 20 punkti un sešas bumbas zem groziem Mindaugam Kuzminskam.

Tallinas vienība ar sešām uzvarām 21 spēlē ieņem desmito vietu, bet "Cmoki" 19 mačos tikusi pie diviem panākumiem un ierindojas pēdējā jeb 13.pozīcijā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu