WBC prezidents dod mājienu par Povetkina - Vaita iespējamo trešo cīņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dilians Vaits (no kreisās) un Aleksandrs Povetkins
Dilians Vaits (no kreisās) un Aleksandrs Povetkins Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules Boksa padomes (WBC) prezidents Hosē Suleimans devis mājienu, ka Lielbritānijas smagā svara bokseris Dilians Vaits un krievs Aleksandrs Povetkins varētu aizvadīt trešo savstarpējo cīņu. 

32 gadus vecais Vaits sestdien Gibraltārā 500 līdzjutēju klātbūtnē ceturtajā raundā uz ringa dēļiem noguldīja Povetkinu.

Abi bokseri savā starpā pirmo reizi tikās 2020. gada augustā. Toreiz Vaitam gandrīz izdevās nokautēt Povetkinu, kurš tiesneša skaitīšanu līdz desmit dzirdēja divas reizes, bet piektajā raundā atjēdzās un noguldīja pašu Vaitu.

Vaits uzreiz pēc otrās cīņas paziņoja, ka atbilstoša piedāvājuma gadījumā varētu aizvadīt trešo cīņu pret Povetkinu, norādot, ka pirmajā duelī viņam nevajadzēja zaudēt. 

Portāls "CompuBox", kas specializējās boksa statistikā, aprēķinājis, ka Povetkins cīņas laikā izdarīja astoņus sitienus, no kuriem par spēcīgiem var uzskatīt sešus. 

WBC versijā pasaules čempiona josta pieder Lielbritānijas bokserim Taisonam Fjūrijam.

"Trešā cīņa būtu tikai loģisks lēmums," TASS citē Suleimana teikto. "Divi nokauti, daudz nokdaunu divās cīņās ir kas neticams."

32 gadus vecais Vaits karjerā izcīnījis 28 uzvaras (18 nokauti) un piedzīvojis divus zaudējumus - pērn pret Povetkinu un 2015. gadā pret savu tautieti Entoniju Džošua.

Savukārt 41 gadu vecais Povetkins karjerā guvis 36 uzvaras (25 nokauti), piedzīvojis trīs zaudējumus un vienu neizšķirtu. Viņš karjerā piekāpies arī Džošua un ukrainim Vladimiram Kļičko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu