Ārzemju sportistiem, iespējams, ļaus piedalīties Tokijas olimpisko spēļu izmēģinājuma sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi
Tokijas olimpisko spēļu olimpiskie riņķi Foto: Reuters/ScanPix

Pirms vasarā gaidāmajām Tokijas olimpiskajām spēlēm izmēģinājuma sacensībās dažādos sporta veidos, iespējams, piedalīties varēs arī ārvalstu atlēti, pirmdien ziņo vietējie organizatori.

Pirms olimpisko spēļu norises plānotas izmēģinājuma sacensībās dažādās vieglatlētikas disciplīnās, maratonā un vēl trīs vārdā nenosauktos sporta veidos. Sacensības vietējiem organizatoriem dos lielāku priekšstatu par to, kā ierobežot Covid-19 izplatību Tokijas olimpisko spēļu laikā.

"Patlaban veicam aplēses par to, cik daudz sportistu būtu gatavi piedalīties izmēģinājuma sacensībās," medijiem atklāja Tokijas olimpisko spēļu pārstāvis Jaso Mori. "Valdību informēsim, kad zināsim precīzu sportistu skaitu."

Kopumā pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas šovasar sāksies 23.jūlijā, paredzētas 18 izmēģinājuma sacensības. Šomēnes pārceltas izmēģinājuma sacensības skeitbordā un šaušanā. Tās bija paredzētas aprīlī, Covid-19 dēļ pārceltas uz maiju.

Tāpat organizatori jau iepriekš paziņoja, ka šogad Tokijas olimpiskajās spēlēs nebūs ārzemju līdzjutēju. Vietējais laikraksts "Asahi Shimbun" vēsta, ka šādu ieceri pozitīvi vērtējuši 85% Japānas iedzīvotāju.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka 36% respondentu aizvien vēlētos, lai olimpiskās spēles tiek pārceltas, bet 33% iedzīvotāju vēlas to pilnīgu atcelšanu. Tikai 27% aptaujāto paziņoja, ka neiebilstu spēļu norisei šajā vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu