Video ⟩ Motes pārstāvētā "Wildcats" pirmoreiz iekļūst NCAA Top 4

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Divu Latvijas basketbolistu - Māras Motes un Aleksas Gulbes - komandu cīņā pirmdien Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pusfinālā iekļuva Motes pārstāvētā Arizonas Universitātes komanda "Wildcats".

Ar trešo numuru reģionā izsētā "Wildcats" astotdaļfinālā ar 66:53 (14:11, 13:12, 19:21, 20:9) uzvarēja Blumingtonas Universitātes komandu "Hoosiers", kas reģionā izlikta ar ceturto numuru.

Gulbe šajā spēlē laukumā pavadīja 38 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, grozā raidot vienu no četriem divpunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem, kamēr abi tālmetieni bija neprecīzi.

Viņa arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, reizi bloķēja pretinieces metienu, piecreiz kļūdījās un nopelnīja piecas personiskās piezīmes.

Mote šajā spēlē laukumā nedevās.

Uzvarētāju rindās 33 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Āri Makdonalda, bet zaudētājām 20 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Makenzijas Holmsas kontā.

"Hoosiers" vienība pirmo reizi NCAA izslēgšanas turnīra vēsturē spēlēja astotdaļfinālā.

Otrajā kārtā apstājās Dignas Strautmanes pārstāvētā Sirakjūzas Universitātes komanda "Orange".

"Marta trakuma" sieviešu komandu turnīrs ar 64 komandu dalību šogad notiek Teksasas štatā. Turnīra fināls gaidāms 4.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ NCAA čempioni netika noskaidroti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu