Bleiks Grifins: Pēdējos pāris gadus to vien dzirdu, cik draņķīgs esmu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bleiks Grifins.
Bleiks Grifins. Foto: EPA/Scanpix

Nesen zvaigžņoto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas "Nets" papildinājušais Bleiks Grifins pēdējos pāris gadus par savu sniegumu laukumā esot dzirdējis tikai kritiku, tāpēc vēlas pierādīt savu lietderību.

31 gadu vecais Grifins ar "Nets" kluba vadību marta ievadā vienojās par veterāna minimuma līgumu līdz sezonas beigām. Skaidrs, ka spēlētāja galvenais mērķis ir iegūt NBA čempiona gredzenu.

Grifinam bija spēkā līgums par 56,5 miljoniem ASV dolāru lielu algu ar Detroitas "Pistons", taču klubs to izpirka.

Pēc Grifina pārejas uz "Nets" basketbola aprindās tika kritizēts gan klubs, gan pats spēlētājs par šādu soli. Viņš skeptiķiem vēlējies pierādīt, ka vēl var spēlēt labi.

"Tas ir diezgan smieklīgi, jo jau pēdējos pāris gadus to vien dzirdu, cik draņķīgs esmu, ka slikti spēlēju. Parakstu līgumu ar šo komandu, un visi atkal bļauj, ka tas nav godīgi," īsā komentārā "The New York Post" sacīja spēka uzbrucējs.

Grifins tagad apvienojis spēkus ar bijušo komandas biedru Deandrē Džordanu, lai "Nets" sastāvā cīnītos par NBA čempionu titulu.

Grifins kopā ar Džordanu savulaik vairākas sezonas kopā spēlēja Losandželosas "Clippers". Nu viņi apvienojuši spēkus ar NBA zvaigznēm Džeimsu Hārdenu, Kairiju Ērvingu un Kevinu Durentu, bet nesen šim pulkam pievienojās vēl viens veterāns Lamarkuss Oldridžs.

Šosezon "Pistons" sastāvā Grifins aizvadīja 20 spēles un vidēji guva 12,3 punktus, kā arī izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas un veica 3,9 rezultatīvas piespēles.

2009. gada NBA jauno spēlētāju draftā "Clippers" izvēlējās Grifinu ar pirmo numuru. Karjeras pirmo sezonu viņš ceļgala traumas dēļ izlaida.

2011. gadā 2,06 metrus garais uzbrucējs tika atzīts par NBA sezonas labāko debitantu.

Grifins par zvaigzni kļuva, pateicoties atlētiskajām dotībām, izceļoties ar iespaidīgiem "slam dunk". Nu tas palicis pagātnē, basketbolistam vairāk izpildot metienus no distances.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu