Sevastova: Zinu, kā spēlēt pret Svitoļinu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova paudusi pārliecību, ka viņa zina, kā pārspēt savu nākamo pretinieci pasaules piekto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Sevastova (WTA 57.) pirmdien Maiami "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 7-5 uzvarēja horvātieti Anu Konjuhu (WTA 338.), kura sacensībās startēja ar īpašo ielūgumu.

"Domāju, ka kopumā mans sniegums bija solīds," WTA mājaslapā citēta Sevastova. "Nepieļāvu kļūdas vieglās situācijās, spēlēju agresīvi. Mans "forehand" sitiens bija ļoti labs. Spēju noturēt savu servi svarīgos brīžos."

Maiami turnīra ceturtdaļfinālā Sevastova spēkosies ar Svitoļinu, kura WTA vienspēļu pasaules rangā ieņem augsto 5. vietu.

"Mums ir bijuši pāris ļoti saspringti mači. Mēs spēlējam līdzīgā stilā. Protams, noteikti būs garas izspēles. Zinu, kā pret viņu spēlēt," pauda Sevastova.

WTA tūrē abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes, liepājniecei uzvarot vienā no trim dueļiem. Vēl divas reizes viņas spēkojās pērn Vācijas galvaspilsētā Berlīnē paraugturnīros, katra izcīnot pa vienam panākumam.

2013. gadā Kolumbijā uz māla uzvaru izcīnīja Svitoļina, 2018. gadā uz "hard" jeb cietā seguma "US Open" turnīrā trīs setos pārāka bija Sevastova, bet 2019. gadā Ķīnā uz "hard" seguma uzvaru svinēja ukrainiete.

Savukārt pērn Berlīnē vispirms uz zāles uzvaru izcīnīja Svitoļina, bet pēc tam uz cietā seguma laukuma panākumu guva Sevastova. Līdz ar to uzvaru bilance savstarpējos mačos ir 3-2 par labu Ukrainas tenisistei.

"Nav nekādu noslēpumu. Redzēsim. Esmu pārliecināta [par sevi]. Esmu gatava redzēt, kā man izdosies spēlēt pret viņu Maiami," piebilda Latvijas tenisiste.

Sevastova par Maiami turnīra sasniegšanu nopelnījusi 61 000 ASV dolāru un 250 reitinga punktus. Šāds panākums liepājnieci nākamnedēļ atgriezīs pasaules ranga Top 50 un Latvijas pirmās raketes godā.

Maiami turnīra ceturtdaļfināla duelis starp Sevastovu un Svitoļinu gaidāms plkst. 2.00 naktī uz trešdienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu