Video TVNET sociālais projekts "Latvijas sportistu studijas ASV": Raitis Grafs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters šosezon TVNET sociālā projekta ietvaros intervēs 15 sportistus, kuri savulaik ir mācījušies ASV koledžās vai arī joprojām studē kādā no Ziemeļamerikas universitātēm.

Projekta mērķis ir stimulēt jauniešus apvienot sportu ar mācībām augstākās izglītības iestādēs, jo sportista darba mūžs ir salīdzinoši īss, tāpēc jau laikus jāsagatavojas dzīvei pēc sportista karjeras beigām.

Otrā stāsta varonis ir bijušais basketbolists Raitis Grafs, kurš studēja Valparaiso universitātē, kas atrodas Indiānā. Profesionāla basketbolista karjerā centrs spēlēja vadošajos Latvijas klubos Rīgas ASK, "VEF Rīga" un BK "Ventspils".

Patlaban 39 gadus vecais Grafs karjeras laikā spēlēja arī vairākos ārzemju klubos Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Kiprā, Slovākijā un Beļģijā. 

Latvijas izlasē 2,06 metrus garais Grafs aizvadīja 91 spēli, vidēji atzīmējoties ar 5,7 gūtiem punktiem un 3,0 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

"Pēc basketbolista karjeras beigām bija viegli atrast darbu," vērtējot iegūto izglītību, sacīja Grafs.

Jau vēstījām, ka projekta pirmā stāsta varonis ir Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, kurš sportista karjeras laikā startēja 400 un 800 metru skriešanas distancēs.

Projektu atbalsta 11TV, Reck, LNK Industries un TVNET.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu