Video ⟩ Merzļikins spēlē lieliski uzvarā pret NHL čempionvienību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien kaldināja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai uzvaru spēlē pret Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējās sezonas čempionvienību Tampabejas "Lightning".

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja "Lightning", kas negaidīti piedzīvojusi trešo zaudējumu pēc kārtas.

Savukārt ar šo panākumu Kolumbusa pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Abas komandas ceturtdien spēkosies savā starpā vēlreiz.

Merzļikins atvairīja 37 pretinieku metienus (97,4%) un tika atzīts par mača spilgtāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

Uzvarētāju labā vārtus guva amerikānis Kems Atkinsons, dānis Olivers Bjorkstrands un kanādietis Davids Savārds, kuram tas ir pirmais precīzais metiens divu sezonu laikā.

"Blue Jackets" komandas kapteinis amerikānis Niks Foliņo atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Merzļikins vienīgo reizi šajā mačā kapitulēja trešā perioda piektajā minūtē, kad "Lightning" rindās vārtus guva kanādietis Metjū Džozefs, kuram tas kļuva par 10. precīzo metienu šosezon.

"Lightning" vārtsargs kanādietis Kērtiss Makelhinnijs atvairīja 18 no 20 metieniem (90,0%). Sagaidāms, ka Tampabejas vārtus nākamajā mačā mačā piektdien pret Kolumbusu sargās krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš ir viens no vadošajiem vārtsargiem NHL.

Centrālajā divīzijā "Lightning" ir līdere ar 50 punktiem 35 mačos, bet "Blue Jackets" ar 36 punktiem 37 spēlēs ierindojas sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu