Ko šajā sezonā ir parādījis "Mavericks" trešais līderis Ričardsons?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džošs Ričardsons
Džošs Ričardsons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" starpsezonā no Filadelfijas "76ers" ieguva aizsargu Džošu Ričardsonu, pretējā virzienā sūtot snaiperi Setu Kariju. Pašlaik gan Ričardsons demonstrē nestabilu spēli. Prestižā sporta medija "The Athletic" apskatnieks Tims Kato vērtē Amerikā dzimušā basketbolista sniegumu.

Ričardsona sniegumu šajā sezonā noteikti ietekmējusi saslimšanas ar Covid-19. Pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma basketbolistam izdevās demonstrēt labu spēli. Kamēr līgas spožākās zvaigznes spēlēja "All-Star", Ričardsons ar savu personisko treneri pirmo reizi sezonā varēja nopietni strādāt. Ričardsonu šosezon var uzskatīt par vienu no labākajiem "Mavericks" aizsardzības spēlētājiem. 

"Šis puisis mums ir ļoti svarīgs," pirmdien pēc spēles sacīja Dalasas vienības galvenais treneris Riks Kārlails. "Aizsardzībā viņa loma ir neaizstājama."

Ričardsons bieži sedz pretinieka labāko basketbolistu. 27 gadus vecais spēlētājs nepārsteidz ar daudzām pārtvertām bumbām vai bloķētiem metieniem, bet neatkarīgi no tā viņš paveic milzīgu darba apjomu.

Viens spēlētājs nespēj izglābt visu Teksasas kluba aizsardzību. Taču Ričardsons aizsardzībā darbojies labāk par Setu Kariju.

No 2. februāra Dalasai ir 23. labākā aizsardzība visā līgā. Aptuveni tas pats, kas pagājušajā sezonā. Komanda ielaiž par četriem punktiem mazāk, kad laukumā ir Ričardsons.

Viņa lielākais mīnuss ir uzbrukums - vāja precizitāte, kas savā ziņā ir pārsteidzoši, jo Dalasas vienībā viņš ticis pie vairāk brīviem metieniem un lielāka spēles laika nekā "76ers" komandā pagājušogad. Sezonas laikā vērojams uzlabojums metienu precizitātē, bet Ričardsons joprojām izpilda metienus zem savas karjeras vidējiem rādītājiem.

Kato uzskata, ka galvenā problēma slēpjas tajā, ka viņš nav pietiekami agresīvs, basketbolists daudz biežāk varētu doties caurgājienos un viņam nav jākautrējas uzbrukt, kad izkārtojas brīvs metiens. Protams, visu vainu nevar uzvelt arī Ričardsonam – Kārlailam ir jāmāk saskatīt, kā efektīvāk izmantot "Mavericks" trešo līderi pēc Lukas Dončiča un Kristapa Porziņģa. Komandas biedriem viņš laukumā jāizjūt labāk.

"Mavericks" organizācijai pēc šīs sezonas būs jāizlemj, vai savu nākotni saistīt ar Ričardsonu. Līdz šim basketbolists vidēji spēlē izcēlies ar 12,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām, 2,8 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertām bumbām un no trīspunktu metiena līnijas uzbrucis ar 31,6% precizitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu