Kolumbusa par Merzļikinu vai Korpisalo varētu saņemt labu piedāvājumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets" komanda varētu saņemt labu piedāvājumu par latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu vai Somijas ripu ķērāju Jonasu Korpisalo, saziņā ar TVNET norādīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Ārons Porclains (Aaron Portzline) no prestižā medija "The Athletic".

NHL šīs sezonas maiņu darījumu periods noslēgsies 12. aprīlī. Ziemeļamerikas medijos salīdzinoši klusi, taču vairākkārt piesaukts Merzļikina vārds.

TVNET sazinājās ar NHL apskatnieku Porclainu, kurš ikdienā vēsta visvairāk tieši par "Blue Jackets" komandas gaitām.

"Nekad nevari būt drošs, bet es domāju, ka viņi pagaidīs un vārtsargu maiņu veiks pēc sezonas beigām," prognozē Porclains.

"Domāju, ka viņi saņems labu piedāvājumu un izlems to pieņemt. Ticu, ka vissaprātīgāk būtu to darīt pēc sezonas," uzskata NHL apskatnieks.

Porclains gan nosauca divas komandas, kurām vērts pievērst uzmanību potenciālās maiņas sakarā.

"Paturiet redzeslokā Edmontonu ["Oilers"] un Detroitu ["Red Wings"]," norādīja NHL apskatnieks.

"Red Wings" komandas nomināli pirmais vārtsargs 35 gadus vecais vācietis Tomass Greiss šosezon spēlē neapmierinoši - 18 mačos izcīnītas tikai divas uzvaras, vidēji ielaistas 3,42 ripas un atvairīti tikai 88,8% metienu.

Greisam gan ir spēkā līgums uz šo un nākamo sezonu, vidēji gadā saņemot aptuveni 3,6 miljonus ASV dolāru. Labāku sniegumu šosezon rādījuši kanādieši Džonatans Bernjē (17 mači) un Kelvins Pikards (5 spēles), kuri starpsezonā kļūs par neierobežotiem brīvajiem aģentiem. Bernjē gan ir traumēts kopš 17. marta.

"Oilers" komandā spēlē NHL šīs sezonas divi rezultatīvākie spēlētāji - kanādietis Konors Makdeivids un vācietis Leons Draizaitls, kuri katrs šā raksta tapšanas brīdī bija guvuši attiecīgi 63 (21+42) un 54 (19+35) punktus.

Šosezon par Edmontonas vienības vārtu drošību atbild Miko Koskinens (32 gadi) un Maiks Simts (39 gadi). Somijas hokejistam ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu par 4,5 miljoniem dolāru, bet Smits pēc šīs sezonas kļūs par brīvo aģentu.

Koskinens šosezon piedalījies 20 mačos, izcīnījis deviņas uzvaras, vidēji ielaidis 3,15 vārtus un atvairījis 90,2% metienu. Statistikas rādītājus kluba vadība droši vien no pirmā vārtsarga gaida labākus.

NHL veterāns Smits spēlējis labāk nekā Koskinens - 18 mačos 12 uzvaras, vidēji zaudēta 2,41 ripa un atvairīti 91,9% metienu.

Pieredzējušais hokeja žurnālists Porclains spriež, ka "Blue Jackets" līdz 12. aprīlim varētu aizmainīt spēlētājus, kuri pēc šīs sezonas kļūs par neierobežotiem brīvajiem aģentiem.

"Kolumbusā varētu notikt [sastāva] pārbūve," piebilda NHL apskatnieks.

 

Ziemeļamerikas medijos vairākkārt izskanējis viedoklis, ka agrāk vai vēlāk Kolumbusai būs jāizšķiras, kuru vārtsargu paturēt un kuru likt lietā apmaiņā pret sastāva pastiprinājumu citā pozīcijā, līdz ar to "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris soms Jarmo Kekalainens ir izvēles priekšā.

"Esmu Elvja cilvēks. Es paturētu Elvi. Domāju, ka viņi abi ir labi vārtsargi, bet, manuprāt, Elvis var kļūt par superzvaigzni," saziņā ar TVNET norādīja NHL eksperts, kurš šajā jautājumā vēlējās palikt anonīms.

NHL.com apskatnieks Maiks Morale (Mike G. Morreale) vēsta baumas, ka latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" varētu gribēt pastiprināt vārtsargu līniju, ja komandas pirmā numura kanādieša Tristana Džerija trauma izrādīsies nopietnāka.

Morale raksta, ka "Penguins" varētu izskatīt Merzļikina kandidatūru vai arī latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera komandas biedru kanādieti Devanu Dubniku no Sanhosē "Sharks".

Tomēr maz ticams, ka "Penguins" veiks maiņu, lai iegūtu Merzļikinu vai Dubniku, jo Pitsburgas otrais vārtsargs amerikānis Keisijs Desmits šosezon uzrādījis teicamu statistiku - 13 mačos viņa kontā astoņas uzvaras, vidēji atvairīti 92,9% metienu un zaudēti tikai 1,91 vārti, kā arī aizvadītas divas "sausās" spēles.

Kanādas medijs "Sportsnet" vēsta, ka "Blue Jackets" un Nešvilas "Predators" varētu būt komandas, kas visaktīvāk iesaistās maiņās līdz 12. aprīlim, turklāt ar potenciāli skaļiem darījumiem. Tomēr abas vienības var arī nogaidīt līdz vasarai, kad būs starpsezona. Abas savā starpā cīnās par iekļūšanu Stenlija kausā.

Merzļikins kā otrā gada spēlētājs ir automātiski pasargāts no NHL paplašināšanas drafta, kurā līgas jaunpienācēja Sietlas "Kraken" veidos sastāvu no citu komandu spēlētājiem. Līdz ar to "Blue Jackets" neriskē starpsezonā pazaudēt Merzļikinu vai Korpisalo bez kompensācijas, jo klubs varēs aizsargāt Somijas vārtsargu.

Ņemot vērā, ka "Blue Jackets" šobrīd Centrālajā divīzijā atrodas sestajā vietā un tikai par trim punktiem atpaliek no "play-off" zonas jeb ceturtās pozīcijas, kurā ierindojas "Predators", patlaban nav īstais laiks sasteigt lēmumu attiecībā uz izvēli paturēt sastāvā Merzļikinu vai Korpisalo.

"The Athletic" pieaicinātais anonīms eksperts, kas ir augsta ranga amatpersona NHL, pauda uzskatu, ka šobrīd nav īstais laiks "Blue Jackets" aizmainīt kādu no diviem vadošajiem vārtsargiem.

"Tomēr, ja Kolumbusa vēlas aizmainīt Merzļikinu sezonas vidū, tad vajadzētu meklēt viņa vietā uzbrucējus," uzskata eksperts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu