Turcijas futbola izlases treneris Ginešs slavē Latvijas valstsvienību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šenols Ginešs
Šenols Ginešs Foto: AFP/SCANPIX

Pēc otrdien notikušās 2022. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles, kurā Latvijas izlase Stambulā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Turcijas futbola valstsvienību, galvenais treneris Šenols Ginešs paslavēja Latvijas komandas demonstrēto spēli un izcēla problēmas savas vadītās vienības sniegumā.

"Vispirms vēlos atvainoties līdzjutējiem. Par šādu sniegumu esam sarūgtināti. Mēs nespējām paveikt to, ko vēlējāmies. Mums vienkārši nepaveicās, jo Turcijai piederēja pārsvars," pēc spēles preses konferencē atzina Turcijas izlases galvenais treneris.

"Pēc pārtraukuma mums bija lieliska iespēja salauzt Latvijas izlasi. Pirmais puslaiks izdevās ļoti labs, bet 45. minūtē spēle pajuka. Latvija parādīja teicamu sniegumu "otrajā stāvā", tomēr iznākums tāpat mūs ļoti sarūgtina. Mums vajadzēja izcīnīt trīs punktus. Neizdevās veikt izšķirīgu spiedienu, kas būtu demoralizējis pretinieku. Neizdevās parādīt tādu sniegumu kā pret iepriekšējiem diviem pretiniekiem. Latvijai šis ir milzīgs sasniegums, jo Nīderlandes un Norvēģijas izlases pret mums punktus neguva."

Foto: Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēle: Latvija - Turcija

"Mums vajadzēja veidot ātrāku spēli, veikt straujākas piespēles, vairāk kontrolēt bumbu un izpildīt lielāku spiedienu. Kad atradāmies priekšā ar 3:1, mums bija jābūt spēcīgākiem. Jāatzīst, ka pretinieks labā līmenī izpildīja standartsituācijas," uzsvēra Ginešs. 

Turcijas izlase ciklu sāka ar pārliecinošām uzvarām pār Nīderlandi un Norvēģiju, otrdienas maču sagaidot neapšaubāmas favorītes statusā.

"Mērķējām uz deviņiem punktiem trīs spēlēs, taču tas mums nebija pa spēkam. Septiņi punkti nav slikts rezultāts, bet neiegūtie punkti šajā spēlē palīdz mūsu konkurentiem," teica Ginešs.

 

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Turcija ir 32. pozīcijā. Abas valstsvienības kopš 2003. gada savā starpā tikušās piecas reizes, no kurām četrās rezultāts bijis neizšķirts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu