Gulbis nepārvar "Challenger" turnīra otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis trešdien piedzīvoja zaudējumu Marveljas "Challenger" raudzes turnīra otrajā kārtā.

Pasaules ranga 189.rakete Gulbis otrajā spēlē ar 4-6, 5-7 piekāpās itālim Roberto Markoram (ATP 190.).

Jau pirmā seta ievadā Gulbis zaudēja savu pirmo servi un drīz vien nonāca iedzinējos ar 0-2. Turpinājumā tenisisti savas serves nezaudēja, lai arī Markors astotajā geimā nebija tālu līdz tam. Gulbim bija divas iespējas nobreikot pretinieku un atgūt zaudēto, taču Markors prasmīgi aizsargājās un brīdi vēlāk setu uzvarēja ar 6-4.

Otrā seta pirmajos trīs geimos tenisisti viens otram atņēma serves, bet tas par labu spēlēja Markoram, kurš Gulbi nobreikoja divreiz, kamēr latvietis to iespēja vienu reizi. Gulbim izlīdzinājumu izdevās panākt sestajā geimā, kad viņš itālim atņēma trešo servi. Īsi pēc tam Gulbis izvirzījās vadībā ar 4-3 un devās uz savu soliņu, lai saņemtu medicīnisko aprūpi.

Neizšķirts uz rezultāta tablo vēlreiz bija pēc desmitā geima, bet jau nākamā geima vidū Gulbis vēlreiz lūdza medicīnisko pārtraukumu. 11.geimā itālim izdevās atņemt Gulbim servi, bet jau brīdi vēlāk viņš nokārtoja uzvaru mačā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā pirms aptuveni mēneša tikās Singapūras ATP "World Tour 250" sacensību pirmajā kārtā, kur pārāks ar 7-5, 6-4 bija itālis.

Par otrās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis septiņus ATP ranga punktus.

Šī turnīra pirmajā mačā Gulbis ar 6-2, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisistu Jevgeņiju Donskoju (ATP 128.), kurš zaudējumu piedzīvojis jau sešās spēlēs pēc kārtas. Donskojs turnīrā bija izlikts ar astoto numuru.

Pēdējo reizi Gulbis kortā devās pirms trim nedēļām, kad Marseļā piedzīvoja zaudējumu ATP "World Tour 250" sērijas turnīra "Open 13 Provence" kvalifikācijas otrajā kārtā. Viņš ar 2-6, 4-6 piekāpās Aleksam Molčanam no Slovākijas. Kvalifikācijas pirmajā mačā viņš ar 6-2, 6-4 pārspēja Slovākijas tenisistu Filipu Horanski.

Iepriekšējās sacensībās Singapūrā Latvijas tenisists nepārvarēja ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmo kārtu. Šosezon Gulbis ATP un "Challenger" sērijas turnīros, ieskaitot kvalifikāciju, 11 cīņās uzvarējis četrreiz.

Gadu tenisists sāka ar zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Dohā, ar 6-7 (2:7) un 3-6 piekāpjoties Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.).

Sekoja divas neveiksmes ATP "Challenger" sērijas sacensībās - pirmajā kārtā zaudēts Stambulā un Francijas pilsētā Kempērā. Desmit zaudējumu sēriju Gulbis pārtrauca Bjellas "Challenger" turnīra pirmajā kārtā Itālijā. Tenisists pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspēja mājinieku Raulu Brankaco (ATP 373.). Uzvaru turnīros latvietis nebija svinējis kopš augusta.

Otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 tika uzvarēts Dmitrijs Popko no Kazahstānas (ATP 170.), bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā Gulbis ar 2-6, 4-6 piekāpās itālim Lorenco Museti (ATP 122.), kurš turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Karjeras laikā Gulbis ir izcīnījis sešus turnīra uzvarētāja titulus vienspēlē.

Turnīrs Marveljā uz māla seguma norisināsies līdz 4.aprīlim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu