Ostapenko zaudējums Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku trešdien piedzīvoja zaudējumu Maiami "WTA 1000" sērijas dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Viņas ar 1-6, 4-6 piekāpās ASV tenisistei Betānijai Matekai-Sandsai un Polijas tenisistei Igai Švjontekai.

Vienīgo punktu pirmajā setā Latvijas/Ukrainas duets guva trešajā geimā, uzvarot to, servējot pretiniecm.

Otrā seta ceturtajā geimā Ostapenko ar Kičenoku izdevās uzvarēt, servējot pretiniecēm, un pēc brīža panākt 4:1 savā labā.

Tomēr tas bija pāra pēdējais punkts šajā mačā, un desmitajā geimā ASV un Polijas duets ar savu servi atstāja pretinieces "sausā".

Pusfinālā uzvarētājas jau gaidīja turnīrā ar piekto numuru izsētais Japānas duets Šuko Aojama/Ena Šibahara.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko un Kičenoka nopelnījušas pa 215 pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Jau ziņots, ka Ostapenko pārī ar Kičenoku pirmajā kārtā ar 3-6, 6-2, 10:6 pārspēja citu starptautisku duetu Kirstena Flipkensa (Beļģija)/Koko Vandeveja (ASV), bet trešajā kārtā iekļuva bez spēles, jo rumāniete Simona Halepa guva savainojumu un kopā ar vācieti Andželiku Kerberi nevarēja doties laukumā.

Vienspēlē pasaules ranga 54.rakete Ostapenko ar 6-4, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 135.) un ar 6-2, 5-7, 6-3 pārspēja Kirstenu Flipkensu (WTA 94.), bet trešajā kārtā ar 3-6, 2-6 piekāpās planētas pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai no Austrālijas.

Sacensībās piedalījās arī Latvijas otrā rakete, pasaules ranga 57.vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura ar 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču (WTA 160.) un ar 1:6, 6:2, 6:3 uzvarēja talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 36.), kurai turnīrā bija piešķirts 31.numurs.

Pēc tam Sevastova bez spēles iekļuva nākamajā kārtā, jo pasaules trešā rakete rumāniete Simona Halepa guva savainojumu. Savukārt astotdaļfinālā viņa ar 6-1, 7-5 uzvarēja horvātieti Anu Konjuhu (WTA 338.), kura sacensībās startēja ar īpašo ielūgumu.

Zaudējumu nācās piedzīvot ceturtdaļfinālā, kur Sevastova ar ar 3-6, 2-6 piekāpās Ukrainas pārstāvei Jeļinai Svitolinai (WTA 5.).

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 215 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus atgriezties pasaules ranga pirmajā piecdesmitniekā un apsteigt Aļonu Ostapeno, tādējādi atgūstot Latvijas pirmās raketes godu.

Dubultspēlē Sevastova nepiedalījās.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu