Olimpisko medaļnieku tiesās par līdzdalību mēģinājumā ievest Austrālijā kokaīnu 130 miljonu eiro vērtībā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Olimpisko medaļnieku smaiļošanā Neitanu Bageliju (Nathan Baggaley) kopā ar brāli Drū aprīlī tiesās par mēģinājumu ievest Austrālijā kokaīnu aptuveni 130 miljonu eiro (200 miljonu Austrālijas dolāru) vērtībā, vēsta BBC.

Incidents notika 2018. gada jūnijā, kad Drū kopā vīrieti vārdā Entonijs Drapers devās 11 stundu ilgā braucienā ar laivu, lai no ārzemju kuģa savāktu narkotiku kravu.

Neitans, kurš smaiļotāja karjerā izcīnīja divas sudraba medaļas 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs un trīsreiz kļuva par pasaules čempionu (2002,., 2003., 2005. gadā), iegādājās laivu, kas tika izmantota noziegumā.

Novērošanas lidmašīnas pamanīja kontrabandistus, un noziedznieku notveršanā iesaistījās jūras flote un gaisa spēki. 

Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļnieka brālis Drū apgalvoja, ka viņš domājis, ka kravā ir tabaka, nevis kokaīns. Turklāt viņš esot noziegumā piedalījies piespiedu kārtā, jo kompanjons draudējis izrēķināties ar ģimeni, ja nepalīdzēs.

Videonovērošanas ierakstos gan redzams, ka pakaļdzīšanās laikā Drū metis no laivas ārā kokaīna pakas, kamēr Drapers centies aizmukt no Kvīnslendas policijas kuģa.

Prokurori norāda, ka titulētais smaiļotājs Neitans bijis iesaistīts plānā, jo viņš iegādājās laivu, kā arī aprīkoja to ar satelīta telefonu un navigācijas sistēmu.

Apsūdzētais gan apgalvo, brālis Drū viņam esot iedevis naudu laivas iegādei. Un brālis esot arī teicis, ka laiva tiks izmantota vaļu apskates biznesam, vēsta "ABC News".

Brāļiem šis nav pirmais likumpārkāpums, kas saistīts ar narkotikām. Viņi iepriekš bija sodīti par iesaistīšanos ražošanas grupā, kas veidoja halucinogēnās tabletes. Līdz ar to brāļiem draud pat mūža ieslodzījums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu