Video ⟩ Šmits ar "Barcelona" triumfē Eirolīgas pamatturnīrā; Strēlnieks sekmē CSKA uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva četrus punktus un atzīmējās ar daudzpusīgu sniegumu ULEB Eirolīgas pirmspēdējās, 33.kārtas spēlē, palīdzot "Barcelona" komandai izcīnīt uzvaru un nodrošināt pirmo vietu pamatturnīrā.

Barselonas klubs viesos ar rezultātu 82:73 (26:25, 21:17, 15:16, 20:15) pārspēja komandas galvenā trenera Šarūna Jasikēviča savulaik basketbolista karjerā pārstāvēto Stambulas "Fenerbahce Beko" vienību.

Šmits piektdien laukumā pavadīja 16 minūtes un 29 sekundes, šajā laikā realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un divus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus, kas bija ceturtais labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kails Kuričs, kurš realizēja četrus tālmetienus, 13 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Brendonam Deivīsam, bet 12 punktus guva Nikola Mirotičs.

Pretiniekiem 19 punktus guva Marko Guduričs, ar 17 punktiem piebalsoja Kails O'Kvins, 12 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Nando de Kolo, bet desmit punktus iekrāja Dišons Pjerre.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā traumu vajātā "Fenerbahce" palika bez viena no saviem līderiem Jana Veselija, kurš guva potītes savainojumu. Pēdējā ceturksnī traumu guva arī de Kolo.

Abas komandas Eirolīgā savā starpā tikušās 30 reizes un 20 no tām, tajā skaitā pēdējās četrās, uzvarējusi "Barcelona".

Barselonas vienība ar 24 uzvarām 33 spēlēm nodrošinājusi pirmo vietu turnīra tabulā, kur Stambulas klubs ar 20 panākumiem ir piektajā pozīcijā.

Savukārt Jānis Strēlnieks guva astoņus punktus, palīdzēdams Maskavas CSKA mājās ar rezultātu 97:72 (21:17, 26:17, 29:13, 21:25) uzvarēt Maskavas apgabala "Himki" komandu, kurā joprojām nav atgriezies Jānis Timma.

CSKA līdz ar uzvaru nodrošināja sev sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīrā.

Strēlnieks piektdien uz dēļiem pavadīja 21 minūti un trīs sekundes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņa kontā bija arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un seši efektivitātes koeficienta punkti.

CSKA komandā pa 16 punktiem guva Ife Lundbergs un Johanness Foitmans, kurš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Vēl 14 punktus guva Maikls Ēriks, bet 13 punkti bija Deranam Hilardam.

"Himki" rindās 16 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas pārtvertas bumbas bija Džordanam Mikijam, 15 punktus guva Sergejs Karasjovs, bet 14 punkti bija Ērikam Makolumam.

Abas vienības spēlēja bez savām spožākajām zvaigznēm. CSKA basketbolists Maiks Džeimss nespēlē konflikta ar komandu dēļ, bet "Himki" līderis Aleksejs Šveds guvis savainojumu.

CSKA ar 22 uzvarām 32 cīņās kopvērtējumā ir otrā aiz Barselonas kluba, kamēr "Himki" ar četrām uzvarētām cīņām ir stabili pēdējā starp 18 komandām.

Tikmēr Madrides "Real", "Valencia" un Sanktpēterburgas "Zeņit" komandas svinēja svarīgas uzvaras cīņā par pēdējām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Madridieši savā laukumā ar rezultātu 72:63 (20:11, 16:15, 17:12, 19:25) apspēlēja Pirejas "Olympiakos".

"Real" rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Gabriels Deks, bet 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas, četras pārtvertas bumbas un divi bloķēti metieni bija Valteram Tavaresam. Viesiem 22 punkti bija Aleksandaram Vezenkovam.

"Valencia" viesos ar rezultātu 90:86 (13:26, 29:27, 22:17, 26:16) uzveica Berlīnes "Alba" komandu.

Spānijas klubā ar 24 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Klemens Prepeličs, 17 punktus guva Nikola Kaliničs, 15 punktus pievienoja Deriks Viljamss, bet 12 punktus guva Maiks Tobijs.

Berlīniešiem 17 punkti bija Markusam Ēriksonam, bet par punktu mazāk - Simonem Fontekio.

Savukārt "Zeņit" mājās ar rezultātu 87:53 (20:15, 21:22, 25:6, 21:10) apspēlēja Vilērbānas ASVEL.

Sanktpēterburgas komandā pa 15 punktiem guva Billijs Beirons un Ostins Holinss, bet 13 punkti bija Artūram Gudaitim. Pretiniekiem 12 punkti bija Deivida Laitija rēķinā. 

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" komanda ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 101:111 pagarinājumā atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu. 

Uzvaras gadījumā "Baskonia" tikpat kā būtu nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet pēc zaudējuma ceļazīmes izcīnīšana jāatliek uz pēdējo kārtu, kurā nākamnedēļ stāsies pretī "Valencia" basketbolisti.

Stambulas komandas līderis Šeins Larkins ar 30 efektivitātes koeficienta punktiem kļuva par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Vitorijas vienība ar 18 uzvarām 33 spēlēs ieņem devīto vietu turnīra tabulā, "Valencia" ar tādu pašu bilanci ir desmitā. Septītajā pozīcijā esošajai Madrides "Real" ir 19 uzvaras 33 mačos, bet astoto vietu ar 18 uzvarām 32 cīņās ieņem "Zeņit". Šīs četras komandas nākamnedēļ sadalīs pēdējās divas ceļazīmes uz "play-off".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu