Futbola virslīga atsāksies ar mačiem Rīgā un Daugavpilī

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Ar divām spēlēm Rīgā un Daugavpilī sestdien atsāksies "Optibet" futbola virslīgas čempionāts, kurā pirms trešās kārtas bija izlašu pārtraukums.

Vispirms plkst.13 sporta bāzes "Ķeizarmežs" laukumā iepriekšējo trīs gadu čempione "Riga" uzņems Jūrmalas "Spartaku". Abas sestdienas spēles tiešraidē pārraidīs kanāls "Sportacentrs.com TV".

"Riga" sezonu iesāka ar divām uzvarām Kurzemē - 3:0 pār "Ventspili" un 2:0 pār "Liepāju". Savukārt "Spartaks" vispirms pēc pašu kļūdas ar 1:2 zaudēja "Daugavpilij", bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja "Metta" komandu.

Zīmīgi, ka "Riga" ir vienīgā komanda, kas pirmajās divās kārtās nezaudēja punktus.

"Riga" starpsezonā atvadījās no aizsargiem Elvja Stugļa un Herdi Prengas, kuru vietā piesaistīt islandietis Aksels Andersons un Milošs Vranjanins.

Pussargu pozīcijās klāt nākuši armēnis Edgars Babajans, serbs Nedeļko Piščevičs, brazīlietis Gabriels Ramuss, bosnietis Adnans Šečerovičs, soms Mikels Soisalo, brazīlietis Luiss Santuss un kamerūnietis Martēns Loiks Asomo, toties komandā vairs nav iepriekšējo sezonu kapteiņa Stefana Paniča, kā arī Kulē Mbombo un Maikla Žordana. Uzbrukumā cerības tiek saistītas ar francūzi Žanu Batistu Leo.

Rīdzinieki treniņnometnē Apvienotajos Arābu Emirātos sākumā saskārās ar lielām problēmām uzbrukumā, taču sastāvs pakāpeniski iespēlējās un demonstrēja atzīstamu sniegumu.

"Spartaka" komandā vietu saglabājuši abi vārtsargi Jevgeņijs Nerugals un Dāvis Ošs. Aizsardzībā arī šosezon var redzēt Ņikitu Bērenfelu, bet no pussargiem sevi par jūrmalnieku var saukt Kvadvo Asamoā, kamēr uzbrukuma līniju papildinājis bijušais liepājnieks Emeka Fraidejs.

Pārbaudes spēlēs jūrmalniekiem palīdzēja arī iepriekšējo sezonu līderis Nemanja Belakovičs un rezultatīvs bija Okosi Edhere, taču pirmais no viņiem pagaidām nav atrodams kūrortpilsētas komandas pieteikumā. Prom devušies Nauris Bulvītis un Lakijs Opara, bet atgriezies - Ingus Šlampe.

Pērn pirmajā aplī ar 2:1 pārāki bija jūrmalnieki, bet nākamajās divās cīņās ar 4:2 un 2:1 uzvarēja rīdzinieki.

Vēlāk plkst.16 "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" mēros spēkus ar "Metta" komandu.

Daugavpilieši pirmajā kārtā ar 2:1 uzvarēja "Spartaku" un tuvu tādam pašam rezultātam bija arī otrajā mačā, taču pēdējā minūtē izlaida uzvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Valmieru". "Mettiešiem" pagaidām tikai zaudējumi - 1:4 pret "Liepāju" un 0:1 pret "Spartaku".

"Daugavpils" rindās arī šosezon var redzēt tādus pazīstamus pašmāju spēlētājus kā Valeriju Afanasjevu, Raivi Ķiršu, Dāvi Cucuru un Andreju Kovaļovu. Komandu pastiprinājis vārtsargs Valentīns Raļkevičs, kā arī savā dzimtajā pilsētā atgriezies uzbrucējs Kaspars Kokins. Virkni spēlētāju Latgales klubs īrēs no citām komandām.

Savukārt "Metta" zaudēja savu uzbrukuma līderi Raimondu Krolli, kurš karjeru turpina "Valmierā", un aizsargu Rendiju Šibasu, toties sastāvu papildinājuši citi spēlētāji, piemēram, pussargi Kristers Čudars, Jānis Grīnbergs, Kristers Lūsiņš, Raens Tālbergs un uzbrucējs Dmitrijs Zelenkovs.

Pērnsezon visās trīs savstarpējās spēlēs uzvarēja daugavpilieši.

Trešās kārtas noslēgumā svētdien RFS Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā cīnīsies ar "Liepāju", bet "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems "Ventspili".

Turnīra līdere ar sešiem punktiem ir "Riga", pa četriem punktiem iekrājušas "Valmiera" un "Daugavpils", "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, bet nākamās divas pozīcijas aizņem RFS un "Ventspils", kurām pa vienam punktam. Bez punktiem pagaidām ir pēdējā jeb astotajā pozīcijā esošā "Metta".

2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils". Čempionāta priekšvakarā Latvijas Futbola federācija (LFF) atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Šīs sezonas virslīgas čempionāta pēdējās vietas ieguvēja par tiesībām piedalīties 2022.gada virslīgas sacensībās pārspēlēs tikies ar "Optibet" Nākotnes līgas gaidāmās sezonas trešo spēcīgāko komandu. Latvijas pēc spēka otrās līgas divas spēcīgākās komandas iegūs tiesības spēlēt 2022.gada virslīgas čempionātā, kur nākamsezon iecerēts atgriezties pie desmit vienībām.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu