VIDEO ⟩ Bertāns atgriežas laukumā un piedzīvo zaudējumu pret bez Porziņģa spēlējošo "Mavericks"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/ Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē starp latviešu pārstāvētajām komandām laukumā atgriezās Vašingtonas "Wizards" snaiperis Dāvis Bertāns.

Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 87:109 (19:24, 28:28, 20:23, 20:34) kapitulēja Dalasas "Mavericks" vienībai, kas spēlēja bez Kristapa Porziņģa.

Bertāns laukumā nebija devies kopš 18. marta un arī šovakar viņam, visticamāk, vēl bija minūšu ierobežojums, jo latviešu snaiperis laukumā pavadīja 20 minūtes un deviņas sekunde. Sev atvēlētajā laikā Bertāns guva 11 punktus (1/1 2p., 3/8 3p., 0/0 1p.), kā arī izcīnīja divas bumbas zem groziem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un vienu reizi kļūdījās, maču noslēdzot ar lietderību -7, kas bija labākā "Wizards" sākumsastāvā.

"Mavericks" šoreiz nevarēja palīdzēt Kristaps Porziņģis. Pamatojums centra spēlētāja nespēlēšanai oficiālajā spēles protokolā bija norādīts kā slimība vai savainojums. Tomēr, visticamāk, latvietis laukumā nedevās jo šī Dalasas vienībai bija otrā spēle tikpat dienās un šādās situācijās Porziņģis šosezon pārsvarā spēlē tikai vienu no diviem mačiem.

Porziņģa prombūtnē produktīvs sniegums "Mavericks" līderim Lukam Dončičam, kurš atzīmējās ar 26 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām. 

Vismaz 10 punktus guva visi Dalasas sākumsastāva spēlētāji. Tima Hardeveja jaunākā kontā šoreiz 16 punkti, bet fanu mīlulim Bobanam Marjanovičam "double-double" - 15 punkti un 12 bumbas zem groziem. Savukārt no rezervistu soliņa 19 punktus pievienoja Džeilens Bransons.

"Wizards" šajā spēlē gūžas sasituma dēļ nevarēja palīdzēt Bredlijs Bīls. Vadības grožus Vašingtonas rindās šajā spēlē uzņēmās Rasels Vestbruks, kura kontā 26 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Vašingtonas sākumsastāvā uzbrukums gan nebija tik sabalansēts, jo ar gūtajiem punktiem bez Bertāna un Vestbruka atzīmējās vien debitants Deni Avdija, kura kontā deviņi punkti. Pārējie starta piecinieka vīri - Alekss Lens un Garisons Metjūzs šajā spēlē palika "sausā".

Gan "Mavericks", gan "Wizards" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu. Dalasieši plkst. 2 pēc Latvijas laika uzņems visa NBA līdervienību Jūtas "Jazz". Savukārt "Wizards" paralēli viesosies pie Toronto "Raptors", kas savas mājas spēles aizvada Tampabejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu