Varētu jau palielīties, ka esmu ne tikai noteicis abus Latvijas hokeja virslīgas finālistus, bet diezgan tuvu biju arī sēriju rezultātos, vien nepiepildoties cerībai, ka “Liepāja” spēs uzvarēt vismaz divas spēles. Iznāca tikai viena. Taču ir kāda cita lieta, kas abās pusfinālsērijās kļuva pamanāma – abas finālistes, gan regulārā čempionāta uzvarētāja “Zemgale/LLU”, gan otrās vietas ieguvējs “Olimp/Venta 2002” ir gatavi zaudēt finālā. Kāpēc šāds pesimistisks skats uz ripas lietām? 

Abu sēriju piektajās spēlēs, panākot 2:0, gan jelgavnieki, gan olimpieši kļuva pavisam kusli, nespējot nekādi iedabūt ripu konkurentu vārtos. Jo nevienam no viņiem nav jaudas vai līderu trijnieka, kuru izlaižot laukumā Artim Ābolam vai Aigaram Ciprusam būtu pārliecība, ka šitie puikas jau nu gan pratīs iedabūt apaļo bumbuli vārtos. Pat otrādi – gan “Mogo”, gan “Liepāja” sāka dominēt un labi, ka viss beidzās, kā beidzās.

Varu tikai piekrist “Olimp” spēļu komentētājiem, ka maiņa: M. Rēdlihs – Galoha – Jarovinskis spēj sagriezt elles karuseli jebkuras komandas aizsardzības zonā, bet pat šis tehniķu trio pēc līdakas pavēles vārtus gūt nespēj. Tāpēc es šoreiz prognozēšu, ka viens no finālistiem noteikti zaudēs, bet pietiks ar sešām spēlēm un rezultāts sērijā būs 2-4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp