Video ⟩ Motes pārstāvētā "Wildcats" komanda piedzīvo zaudējumu NCAA finālā

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolistes Māras Motes pārstāvētā Arizonas Universitātes komanda "Wildcats" piedzīvoja zaudējumu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta finālā.

Ar trešo numuru savā reģionā izsētā "Wildcats" finālā ar 53:54 (8:16, 16:15, 16:12, 13:11) piekāpās Stenforda Universitātes vienībai "Cardinal", kas bija izlikta ar pirmo numuru.

"Wildcats" spēlējot ar astoņām basketbolistēm, Mote šajā spēlē laukumā nedevās.

Arizonas komandā ar 22 punktiem rezultatīvākā bija Āri Makdonalda, bet "Cardinal" uzvaru ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām kaldināja Heilija Džounsa. Vēl pa desmit punktiem guva Kamerona Brinka un Leksija Hula, kurai arī desmit bumbas zem groziem.

"Cardinal" vienība NCAA čempiontitulu izcīnīja pirmo reizi kopš 1992.gada.

Stenfordas komanda pēdējā ceturtdaļā jau bija iekrājusi deviņu punktu pārsvaru, taču Motes pārstāvētā universitāte, pateicoties Makdonaldas tālmetienam, spēja panākt 50:51. 6,1 sekundi līdz spēles beigām uzvaru nesošais metiens tika uzticēts Makdonaldai, taču bumba atsitās pret stīpu, uzvaru svinot "Cardinal".

"Cardinal" vienībai šī nav bijusi viegla sezona, jo Covid-19 dēļ komanda kopumā 86 dienas viesnīcās ir pavadījusi karantīnā.

Uzvarētāju trenere Tara Vandervīra svētdien svinēja savu 1099.uzvaru NCAA čempionātā, kļūstot par panākumiem bagātāko treneri koledžu sieviešu basketbolā. Trenere karjeras laikā NCAA čempionātā uzvarējusi trīsreiz.

Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs tika izspēlēts Sanantonio.

Abas komandas sezonas laikā savā starpā bija tikušās divreiz, abās no tām ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru uzvarot "Cardinal". 

Reģiona finālā "Wildcats" pieveica Aleksas Gulbes pārstāvēto Blumingtonas Universitātes komandu "Hoosiers", bet otrajā izslēgšanas sacensību kārtā apstājās Dignas Strautmanes pārstāvētā Sirakjūzas Universitātes komanda "Orange".

"Marta trakuma" sieviešu komandu turnīrs ar 64 komandu dalību šogad notiek Teksasas štatā. Turnīra fināls gaidāms 4.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ NCAA čempioni netika noskaidroti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu