Video Porziņģis traumas dēļ nespēlē; "Mavericks" pārtrauc NBA līderes uzvaru sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien plaukstas locītavas traumas dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" svinēja uzvaru.

"Mavericks" mājās ar rezultātu 111:103 (27:25, 23:17, 37:27, 24:34) guva virsroku pār NBA līdervienību Jūtas "Jazz".

Dalasieši izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas un pārtrauca pretinieku deviņu panākumu sēriju.

Jau svētdien publicētajā NBA traumēto spēlētāju sarakstā bija minēts, ka Porziņģis sastiepis labās rokas plaukstas locītavu. Pirms pirmdienas spēles "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails atklāja, ka latviešu basketbolists ar šo savainojumu cīnoties jau vairākas nedēļas.

Pagaidām nav zināms, vai Porziņģis dosies līdzi komandai uz izbraukuma spēli Hjūstonā, bet kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, viņš varētu izlaist pat vairākas spēles.

Dalasiešiem pirmdienas mačā ar 31 punktu, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Luka Dončičs, 23 punktus guva Dorians Finnijs-Smits, 20 punkti bija Džeilenam Bransonam, 17 punktus guva Džošs Ričardsons un 16 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors.

Viesiem 28 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Maikam Konlijam, ar 14 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām piebalsoja Rūdijs Gobērs, bet pa 16 punktiem bija Bojanam Bogdanovičam, Donovanam Mičelam un Džordanam Klārksonam.

"Mavericks" ar 28 panākumiem 49 dueļos ir septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Jazz" ar 38 uzvarām 50 cīņās ir šīs konferences un visas līgas līdere.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu