Organizatori cer, ka Fjūrija un Džošua cīņa notiks jūlijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs
Entonijs Džošua un Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Boksa cīņa starp pašreizējo WBC smagsvaru čempionu britu Taisonu Fjūriju un WBA, IBF, WBO un IBO jostu īpašnieku Entoniju Džošua varētu notikt jūlijā. Par to paziņojis Džošua promouters Edijs Hērns.

"Viņiem tiks piedāvāti vairāki varianti, kur cīnīties, un būs jāvienojas par vietu. Cīņa paredzēta jūlijā. Ja godīgi, domāju, ka šis jautājums tiks atrisināts līdz nākamās nedēļas beigām. Sarunas ir ļoti labi progresējušas, mēs virzāmies tuvāk cīņas drošības nodrošināšanai. Par visiem jaunumiem ziņosim, kad pienāks laiks," izdevums "BoxingScene" citē Hērna teikto.

Tiek lēsts, ka katrs bokseris nopelnīs aptuveni 100 miljonus britu mārciņu (aptuveni 116 miljoni eiro). Pirmajā duelī ienākumus sadalīs vienādās daļās, bet otrajā cīņā čempions saņems nedaudz vairāk nekā izaicinātājs - 60 pret 40.

Gaidāms, ka šī kļūs par gadsimta cīņu, jo supersmagajā svarā absolūtais jeb neapstrīdamais pasaules čempions pēdējo reizi tika noskaidrots pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Fjūrijs ir pašreizējais WBC čempions, bet Džošua ir WBA, IBF, WBO un IBO jostu glabātājs.

31 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis 24 no 25 cīņām, 22 dueļus noslēdzot ar nokautu. Savukārt 32 gadus vecā Fjūrija kontā ir 30 uzvaras (21 nokauts) un viens neizšķirts, bet zaudējuma rūgtumu viņš vēl nav izjutis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu