Video ⟩ Beilora universitātes komanda pirmo reizi vēsturē uzvar NCAA "marta trakumā"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Beilora universitātes komanda "Bears" pirmdien Indianapolisā pirmo reizi vēsturē triumfēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas izslēgšanas turnīrā jeb "marta trakumā".

Finālcīņā "Bears" ar rezultātu 86:70 (47:37, 39:33) pārspēja Gonzaga universitātes vienību "Bulldogs".

Teksasas štata Veiko komanda NCAA finālā spēlēja otro reizi vēsturē un pirmdien izcīnīja savu pirmo titulu. "Bears" šosezon līdz finālam bija zaudējusi divās spēlēs, bet "Bulldogs" titula maču sāka bez šajā sezonā piedzīvotiem zaudējumiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Džereds Batlers, bet 19 punktus pievienoja Makio Tīgs. Pēdējo 30 gadu laikā tikai Karmelo Entonijam izdevās finālmačā iekrāt vismaz 20 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles, NBA zvaigznei to iespējot 2003.gadā.

Pretiniekiem 22 punkti bija Džeilena Sagsa kontā.

Pusfinālā "Bears" ar rezultātu 78:59 pārspēja Hjūstonas Universitātes komandu "Cougars", bet "Bulldogs" ar 93:90 pagarinājumā uzveica Kalifornijas Universitātes vienību "Bruins", pēdējās sekundes tālmetienu realizējot Sagsam.

Abas finālistes savos apgabalos bija izliktas ar pirmo numuru.

Jau ziņots, ka Franča Lāča pārstāvētā Orela Robertsa universitātes komanda "Eagles" ar divām negaidītām uzvarām aizkļuva līdz trešajai kārtai jeb "Sweet 16" fāzei.

"Marta trakuma" turnīrs ar 64 komandu dalību šogad notika Indiānas štatā. 

Iepriekšējā sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ NCAA čempioni netika noskaidroti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu