"Avalanche" pietuvojas kluba rekordam, kas sasniegts Hārtlija vadībā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kolorādo "Avalanche" hokejisti
Kolorādo "Avalanche" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Kolorādo "Avalanche" komanda izcīnījusi vismaz punktu jau 15 mačos pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā. Iepriekš kas tāds izdevās pirms 20 gadiem, kad klubu vadīja tagadējais Latvijas hokeja izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Omskas "Avangard" galvenais treneris kanādietis Bobs Hārtlijs.

"Avalanche" pirmdien izbraukumā ar rezultātu 5:4 (0:1, 4:0, 1:3) pārspēja Minesotas "Wild", kas savā laukumā piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš 30. janvāra.

Kolorādo izcīnīja 13. uzvaru pēdējos 15 mačos. Šajā posmā katrā mačā nopelnīts vismaz viens punkts, pa reizei zaudējums piedzīvots papildlaikā un "bullīšos".

"Avalanche" kluba rekords ir 16 maču sērija, kurā izcīnīts vismaz viens punkts katrā spēlē (12 uzvaras). To izdevās paveikt 2000./01. gada sezonā.

Zīmīgi, ka rekords tika sasniegts laikā, kad "Avalanche" galvenais treneris bija Hārtlijs. Viņa vadībā Kolorādo vienība tajā sezonā izcīnīja Stenlija kausu. 

Ar 1+1 jeb vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli pirmdien Kolorādo labā izcēlās kanādietis Neitans Makinnons un austrietis Andrē Burakovskis.

Savukārt vāciešu vārtsargs Filips Grūbauers atvairīja 21 pretinieku metienu (84%) un pagarināja savu personīgo sēriju, palīdzot komandai izcīnīt punktu 13. mačā pēc kārtas.

Šī vārtsargam individuāli ir garākā sērija "Avalanche" kluba vēsturē. Grūbauers pārspējis iepriekšējos rekordistus kanādieti Patriku Ruā (1996./97.) un slovāku Peteru Budaju (2006./07.).

"Wild" rindās ar 1+2 atzīmējās amerikānis Raiens Hārtmens, bet 1+1 nopelnīja amerikānis Niks Bjugstads un zviedrs Markuss Johansons.

"Avalanche" ar 56 punktiem 38 mačos ir Rietumu divīzijas līdere, Vegasas "Golden Knights" seko ar 52 punktiem 37 spēlēs, bet "Wild" ir trešā ar 48 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu