Karsums atstājis Krēfeldes klubu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums.
Mārtiņš Karsums. Foto: https://www.facebook.com/KR.Pinguine

Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums atstājis Vācijas hokeja čempionāta (DEL) komandu Krēfeldes "Pinguine", ziņo klubs.

"Pinguine" komanda otrdien oficiāli paziņoja, ka Karsums komandā vairs nespēlēs. Viņš pagājušajā nedēļā esot guvis savainojumu īsi pirms mača pret Ingolštates ERC.

Latvietis esot lūdzis, lai komanda ļauj viņam atveseļoties Latvijā, bet pēc tam viņš uzreiz pievienotos izlases nometnei.

Martins Karsums und Ivan Petrakov verlassen die Krefeld Pinguine Martins Karsums und Ivan Petrakov werden für die...

Posted by Krefeld Pinguine on Tuesday, April 6, 2021

Interesanti, ka pats Karsums sarunā ar Latvijas mediju "sportacentrs.com" noliedza to, ka būtu traumēts. Viņš jau nākamnedēļ esot gatavs sākt treniņus kopā ar pārējiem Latvijas izlases kandidātiem.

35 gadus vecais Karsums šosezon 25 DEL mačos izcēlās ar trim vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet pēdējā laikā vairs nebija treneru korpusa favorītu lokā.

Karsums iepriekšējās divas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Maskavas "Spartak". Iepriekšējā sezonā viņš 52 spēlēs guva 11 vārtus un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pirms tam viņš piecus gadus spēlēja Maskavas "Dinamo" komandā, bet pirms pievienošanās Krievijas galvaspilsētas vienībai uzbrucējs trīsarpus sezonas pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Uz KHL viņš pārcēlās 2010.gadā, kad neizdevās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Planētā spēcīgākajā līgā Karsums Bostonas "Bruins" un Tampabejas "Lightning" rindās kopumā aizvadīja 24 spēles, kurās guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka "Pinguine" ilggadējais kapteinis savulaik bija Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs. Šobrīd komandā ir vēl divi latvieši - aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Filips Gundars Buncis.

"Pinguine", kas iedalīti Ziemeļu grupā, ar 15 punktiem 31 mačā ir pārliecinoši pēdējā vietā ne tikai grupā, bet visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu