Federācija apstiprina: Sevastova un Ostapenko palīdzēs izlasei duelī pret Indiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova (no kreisās) un Aļona Ostapenko.
Anastasija Sevastova (no kreisās) un Aļona Ostapenko. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piecu izlases dalībnieču sastāvā Billijas Džīnas Kingas kausa duelī pret Indiju būs arī Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, otrdien savā vietnes "Instagram" kontā apstiprināja Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Par to, ka abas spēcīgākās Latvijas tenisistes devušas piekrišanu dalībai mačā, tika ziņots jau februāra vidū.

Šobrīd Sevastova ieņem 47. un Ostapenko - 53.vietu pasaules rangā.

LTS otrdien "Instagram" kontā ziņo, ka abām Latvijas sieviešu tenisa pirmajām raketēm izlasē kapteiņa Adriāna Žguna vadībā pievienosies trešā spēcīgākā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča (WTA 274.), Daniela Vismane (WTA 492.) un Latvijas ranga astotais numurs Patrīcija Špaka.

Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad izlase pulcējās kopā, jaunpienācēja ir Špaka.

Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas sieviešu tenisa izlase B.Dž.Kingas kausa (iepriekš - Federāciju kausa) "play-off" spēles 16. un 17.aprīlī aizvadīs nacionālajā tenisa centrā "Lielupe".

Indijas komandas sastāvā marta vidū tika apstiprināta valsts vienspēļu labākā tenisiste Ankita Raina (WTA 181.), bet pāru cīņās palīdzēs trīs "Grand Slam" trofejas izcīnījusī kādreizējā ranga līdere Sanija Mirza.

Latvijas izlases pretiniece Indija Kingas kausa reitingā ieņem 56.vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13.vietā.

Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Ostapenko un Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm - ASV tenisistēm - un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu