"VEF Rīga" Čempionu līgas sezonu pabeidz ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Kristers Zoriks (nr.4, melnā tērpā)
"VEF Rīga" spēlētājs Kristers Zoriks (nr.4, melnā tērpā) Foto: Zane Bitere/LETA

"VEF Rīga" komanda Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma pēdējā spēlē viesos zaudēja Bosnijas un Hercegovinas komandai Aleksandrovacas "Igokea".

"VEF Rīga" piekāpās "Igokea" ar 58:64 (8:15, 12:19, 18:15, 20:15).

Tikai reizi šajā spēlē vadībā bija viesi, kad pēc Kristera Zorika trīspunktu metiena pirmās minūtes beigās tika panākta vadība ar 3:2.

Vēlāk iniciatīva piederēja mājiniekiem, kuri pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā veica 15 punktu izrāvienu, panākot 23:8 savā labā. Turpinājumā "Igokea" bija vadībā ar padsmit punktiem līdz pat pēdējai ceturtdaļai, kad viesiem vairākkārt izdevās samazināt atpalicību mazāk par desmit punktiem.

Pēc Vernera Koha trīspunktu metiena "vefieši" panāca 53:60 nedaudz vairāk nekā piecas minūtes pirms spēles beigām.

Pēc 53:62 divus punktus guva Aizeja Pinjeiro, divus soda metienus realizēja Aigars Šķēle, bet pēc Aleksandra Madsena bloķēta metiena ātrajā uzbrukumā noteikumi trīspunktu metiena laikā 18 sekundes pirms mača beigām tika pārkāpti pret Zoriku. Tomēr divi pirmie divi "sodiņi" mērķi nesasniedza, mājiniekiem noturot uzvaru ar 64:58.

Rīdzinieku rindās 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Pinjeiro, bet desmit punkti Zorika kontā. Kails Olmens guva astoņus punktus, bet Maikls Kaizers bez septiņiem punktiem izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un divreiz bloķēja pretinieku metienus.

Mājiniekiem "double-double" - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas - sakrāja Džekijs Kārmaikls. 11 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Darko Taličam, desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas Daliboram Iličam.

Otrā grupas spēlē Tenerifes "Lenovo" mājās ar 89:60 (24:14, 17:13, 29:16, 19:17) pārspēja Burgosas "San Pablo".

Uzvarētājiem 14 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Giorgi Šermadini, bet viesiem 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Migela Salvo kontā.

Sešās spēlēs "VEF Rīga" J grupā pie uzvarām netika, ieņemot pēdējo pozīciju. Tenerifes "Lenovo" ar pieciem panākumiem grupā uzvarēja, bet ar četrām uzvarām otro vietu ieņēma Burgosas "San Pablo", abām Spānijas komandām kvalificējoties nākamajam sacensību posmam. Savukārt "Igokea" ieņēma trešo pozīciju ar trim uzvarām.

Rīdzinieki pēdējā Čempionu līgas mačā ar 64:77 bija atzinuši "Lenovo" pārākumu, bet "Igokea" ar 71:83 piekāpās "San Pablo".

"VEF Rīga" otro posmu uzsāka ar 75:76 zaudējumu pret "San Pablo", pēc tam mājās sekoja neveiksme 75:91 pret Aleksandrovacas basketbolistiem un viesos zaudējums 64:77 Tenerifes komandai. Otro riņķi rīdzinieki uzsāka ar 45:67 savā laukumā pret "San Pablo".

Tikmēr "Igokea" otrā posma ievadā ar 62:82 zaudēja Tenerifes klubam, pēc uzvaras pār "VEF Rīga" sekoja vēl viena neveiksme pret "Lenovo" (75:80), bet ceturtajā duelī ar 77:75 tika uzvarēta Burgosas komanda.

Abu klubu pirmajā tikšanās reizē Rīgā rezultatīvākais "VEF Rīga" spēlētājs ar 20 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Olmens, bet "Igokea" vienības uzvaru ar 23 punktiem sekmēja Entonijs Klemonss un Edins Atičs.

Latvijas komandai Čempionu līgas pēdējā spēlē nepalīdzēja lietuvietis Sauļus Kulvietis, kurš karjeru nolēmis turpināt Spānijas čempionāta klubā Andoras "MoraBanc".

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā.

Savukārt Aleksandrovacas vienība G grupā pret Limožas CSP (Francija), Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" un "Turk Telekom" (Turcija) komandām reizi svinēja uzvaru un arī cieta zaudējumu, grupu turnīru noslēdzot ar trim panākumiem sešos dueļos, kas ļāva ieņemt otro vietu.

Vietējā čempionātā "Igokea" uzvaru izcīnījusi pēdējās piecās spēlēs un ar 19 panākumiem 23 dueļos ir pirmajā vietā. "VEF Rīga" Latvijas-Igaunijas līgā uzvarējusi 23 no 25 mačiem un ir pārliecinoša līdere.

Klubi katrs ar katru aizvada pa divām spēlēm (trīs spēles mājās, trīs izbraukumā), un pirmās divas katras grupas komandas kvalificējas astoņu labāko vienību turnīram, kas norisināsies maija pirmajā nedēļā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija lika organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandas sastāvā šajā sezonā ir: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Raivo Butirins, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu