Darbam pasaules čempionā apstiprināti divi Latvijas hokeja tiesneši

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Ansons un Dāvis Zunde
Andris Ansons un Dāvis Zunde Foto: Latvijas Hokeja federācija

2021. gada pasaules hokeja čempionātā, kas no 21. maija līdz 6. jūnijam risināsies Rīgā, strādās divi Latvijas tiesneši - Andris Ansons un Dāvis Zunde, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Galvenajam tiesnesim Ansonam (35 gadi) un līnijtiesnesim Zundem (27 gadi) šī būs pirmā pieredze pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Ansons tiesneša karjerā piedalījies 198 spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Šosezon viņš notiesājis 34 regulārā čempionāta mačus un divas "play-off" spēles.

2018./19. gada sezonā Ansons tika atzīts par Latvijas labāko hokeja tiesnesi.

Savukārt Zunde ikdienā strādā Latvijā, tiesājot "Optibet" hokeja līgas (OHL) mačus.

Zunde šogad apkalpojis arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgu (MHL), kā arī veiksmīgi debitēja KHL, kurā tika nozīmēts uz divām spēlēm.

Zunde apkalpos arī U-18 pasaules čempionātu, kas no 26. aprīļa līdz 8. maijam risināsies Frisko, (Teksasa, ASV).

Darbam pasaules čempionātā IIHF kopumā nozīmējusi 36 tiesnešus, izvērtējot viņu veikumu nacionālajos čempionātos.

18 galvenie tiesneši un 18 līnijtiesneši ir no 14 valstīm. Pirmo reizi tiesneši būs sadalīti sešās grupās pa sešiem tiesnešiem katrā (trīs galvenie un trīs līnijtiesneši). Viņi pasaules čempionātā Rīgā tiesās un trenēsies kopā.

"Šī pieeja saistīta ar Covid-19 apstākļiem, taču vienlaikus tā ir lieliska iespēja pārbaudīt, vai tā būs noderīga arī nākotnē," paziņojumā sacīja IIHF padomes loceklis un Tiesnešu komitejas vadītājs Sergejs Gončarovs.

"Pateicoties labākai sadarbībai tiesnešu starpā, saglabājot vienu tiesnešu brigādi, mēs ceram paaugstināt tiesāšanas līmeni," piebilda IIHF pārstāvis.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionātā kāds no Latvijas arbitriem strādāja 2017. gadā, kad turnīrā tiesāja Eduards Odiņš, kurš vairākkārt atzīts par KHL sezonas labāko tiesnesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu