Šerifs: Golfa zvaigzne Vudss cieta autoavārijā, jo teju divkārt pārsniedza atļauto ātrumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taigers Vudss un avārijā cietušais automobilis
Taigers Vudss un avārijā cietušais automobilis Foto: AP/Reuters/ScanPix

Pasaulslavenā ASV golfa zvaigzne Taigers Vudss februārī cieta šausminošā autoavārijā, jo viņš transportlīdzekli vadīja ar pārmērīgi lielu ātrumu, trešdien paziņoja Losandželosas apgabala šerifs.

Negadījuma vietā Vudss vadīja automašīnu ar ātrumu 84 līdz 87 jūdzes stundā (135 līdz 140 km/h), taču atļautais ātrums bija 45 jūdzes stundā (72 km/h).

Automašīna ar Vudsu pie stūres ietriecās kokā ar ātrumu 75 jūdzes stundā (120 km/h), vēstīts šerifa Aleksa Villanuevas paziņojumā.

Pret golferi netiks virzītas apsūdzības par pārkāpumu, un izmeklēšanā nav konstatētas pazīmes, ka negadījums būtu izcēlies kādas citas vainas dēļ.

Šerifs paziņojumā norādījis, ka 23. februārī notikušais negadījums izcēlies pārmērīga ātruma dēļ, Vudsam zaudējot vadības kontroli pie transportlīdzekļa stūres.

Villanueva norādīja, ka Vudss un viņa pārstāvji sadarbojušies izmeklēšanas gaitā un piekrituši sabiedrībai publiskot rezultātus.

Vudss atrodas Floridā, kurš atgūstas no smagiem ievainojumiem. Autoavārijā golferis traumēja kājas.

Patlaban 45 gadus vecais Vudss vēl nekad savā karjerā nav aizvadījis gadu bez dalības kādā golfa turnīrā. PGA tūrē pirmo turnīru viņš aizvadīja jau 16 gadu vecumā, būdams vēl vidusskolēns.

Ziemeļīrijas golfa zvaigzne Rorijs Makilrojs dzīvo netālu no Vudsa, un 21. martā viņš cietušo apciemoja. 

"Pavadīju ar viņu pāris stundas, kas bija jauki. Bija patīkami viņu satikt," golferi citē ESPN. 

"Bija patīkami viņu redzēt ar mundru garu. Kad dzirdi notikušo un redzi sadauzīto automašīnu, šķiet, ka viņam slimnīcā būs gultā jāpavada seši mēneši. Tomēr patiesībā viņam klājas daudz labāk."

Jau iepriekš ziņots, ka golfera kājā ievietoti vairāki metāla stieņi un skrūves, lai salabotu avārijā "iznīcināto" potīti un vairākus ārējus lūzumus.

Šī ir jau trešā reize, kad Vudss ir iesaistīts satiksmes pārkāpuma izmeklēšanā. Visslavenākais negadījums notika 2009. gadā nākamajā rītā pēc Pateicības dienas, kad viņš pārbrauca pāri ugunsdzēsības hidrantam un ietriecās kokā. Drīz pēc tam atklājās, ka Vudss krāpis sievu ar vairākām sievietēm.

Turpinājumā golferis zaudēja vairākus sponsorus un devās uz rehabilitācijas klīniku Misisipī, un golfā neatgriezās piecus mēnešus.

2017. gada maijā Floridas policija atrada Vudsu aizmigušu pie automobiļa stūres. Transportlīdzeklis bija neveikli novietots un dzinējs iedarbināts. Golferis aizmiga, jo bija lietojis spēcīgus medikamentus, lai remdētu sāpes mugurā.

Vudss tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem golfa spēlētājiem. Savas karjeras laikā viņš izcīnījis 82 uzvaras PGA tūrē. 

Vudss ir viens no pasaules turīgākajiem sportistiem. Biznesa žurnāla "Forbes" aplēses liecina, ka viņš karjerā nopelnījis vairāk nekā 1,5 miljardus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu