Žurnāla redaktors: Neesiet pārsteigti, ja Merzļikinu aizmainīs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bostonas "Bruins" varētu interesēties par iespēju maiņas darījumā iegūt latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu, vēsta žurnāla "The Fourth Period" redaktors Deivids Pegnota (David Pagnotta).

NHL šosezon līdz 12. aprīlim var veikt maiņu darījumus. Ziemeļamerikas medijos jau vairākkārt izskanējušas neoficiālas ziņas, ka Kolumbusas "Blue Jackets" varētu aizmainīt uz citu komandu vienu no saviem vārtsargiem - Merzļikinu vai Jonasu Korpisalo.

"Neesiet pārsteigti, ja Elvis Merzļikins tiks aizmainīts. Par viņu interese ir jau kopš starpsezonas, un pieaug pļāpas par iespējamo došanos prom no Kolumbusas," raksta žurnālists.

Dienu pēc maiņu darījumu perioda beigām jeb 13. aprīlī Merzļikins svinēs 27. dzimšanas dienu. Viņš savā NHL spēlētāja karjerā aizvada otro sezonu.

"Čikāgas ["Blackhawks"], Bostonas ["Bruins"] un Bufalo ["Sabres"] komandas iepriekš ir interesējušās. Prātoju - vai kāds no šiem klubiem ir atsācis sarunas ar "Blue Jackets"?"

Žurnālists kā iespējamu variantu min "Bruins" interesi par Merzļikinu, kurš varētu aizstāt ilggadējo Bostonas kluba vārtsargu Tūku Rasku no Somijas.

"Un nē, Bostona nebija drukas kļūda. "Bruins" organizācijā ir runas, ka Tūka Rasks aizvada savu pēdējo sezonu NHL," norāda Pegnota.

Rasks palīdzēja "Bruins" izcīnīt Stenlija kausu 2011. gadā un 2014. gadā viņu atzina par NHL sezonas labāko vārtsargu, tomēr Bostonas klubs, iespējams, vairs nerēķinās ar Vezina balvas laureātu. 

34 gadus vecais Rasks iedzīvojies savainojumā, un patlaban nav zināms, kad viņš varēs atgriezties laukumā. Savukārt komandas otrais vārtsargs, 35 gadus vecais slovāks Jaroslavs Halāks, nesen inficējās ar Covid-19.

Līdz ar to nesen NHL debiju piedzīvojuši divi jaunie vārtsargi - čehs Dans Vladars (23 gadi) un amerikānis Džeremijs Svejmens (22 gadi). Abiem gan pagaidām ir gluži labi statistikas rādītāji, taču niecīga NHL spēļu pieredze.

Žurnālists gan atzīmē, ka "Bruins" redzeslokā esot arī kanādietis Dārsijs Kempers no Arizonas "Coyotes". 30 gadus vecais hokejists šosezon 18 mačos vidēji ielaidis 2,41 ripu un atvairījis 91,4% pretinieku metienu.

Iepriekš arī "The Hockey Writers" apskatā izskanēja tēze, ka Merzļikins varētu aizstāt Rasku, kuram pēc šīs sezonas noslēdzas astoņu gadu un 56 miljonu ASV dolāru līgums.

"Bruins" ar 46 punktiem 36 mačos ierindojas ceturtajā vietā Austrumu divīzijas turnīra tabulā, atrodoties labāko četriniekā jeb "play-off" zonā.

Iepriekšējā sezonā "Bruins" bija labākā komanda regulārajā čempionātā, vienīgā sasniedzot 100 punktu robežu, taču "play-off" otrajā kārtā Bostona piekāpās 2020. gada Stenlija kausa čempionei Tampabejas "Lightning".

"NBC Sports" nesen publicēts apskats ar astoņiem vārtsargiem, kuri varētu tikt aizmainīti līdz 12. aprīlim, kad noslēgsies šīs sezonas NHL maiņu darījumu periods. Apskatā iekļauts arī Merzļikins ar Korpisalo.

Pagājušajā nedēļā NHL apskatnieks Ārons Porclains (Aaron Portzline) no prestižā medija "The Athletic" saziņā ar TVNET norādīja, ka Merzļikina iespējamo maiņu sakarā vērts pievērst uzmanību Edmontonas "Oilers" un Detroitas "Red Wings" komandām.

Tomēr Porclains, kurš ikdienā vēsta tieši par "Blue Jackets" gaitām, prognozēja, ka Kolumbusas kluba vadība sagaidīs starpsezonu un tad veiks maiņu, šķiroties no Merzļikina vai Korpisalo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu