Video Porziņģis savāc "double-double", taču "Mavericks" cieš zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Kellijs Oliniks
Kristaps Porziņģis un Kellijs Oliniks Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien izcēlās ar "double-double", taču tas neglāba Dalasas "Mavericks" komandu no zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 93:102 piekāpās "Rockets", tādējādi pārtrūka Dalasas komandas piecu uzvaru sērija, bet Hjūstonai pārtrūka piecu zaudējumu josla.

Porziņģis nospēlēja 36 minūtes un guva 23 punktus, trāpot astoņus no 15 divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un vēl vienu soda metienu.

Latvietis arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un pieļāva vienu kļūdu.

Kamēr laukumā atradās Porziņģis, pretinieki guva par 19 punktiem vairāk nekā "Mavericks". Tas bija sliktākais +/- rādītājs šajā mačā.

Plaukstas locītavas traumas dēļ Porziņģis nepiedalījās Dalasas komandas iepriekšējā spēlē, taču šoreiz viņš bija ierindā.

"Mavericks" līderis slovēnis Luka Dončičs guva 23 punktus, trāpot tikai deviņus no 26 metieniem no spēles (2p. 8/17, 3p. 1/9), kā arī pieļāva piecas kļūdas.

"Rockets" sastāvā 31 punktu guva Džons Vols, bet Kristians Vudss pievienoja 22 punktus un 10 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Vēl mājinieku rindās pamanāms bija Kellijs Oliniks, kurš guva 10 punktus un savāca 18 bumbas cīņā pie groziem.

"Mavericks" vāji uzbruka grozam, realizējot tikai 38% metienu no spēles - divpunktnieki 23 no 49 un trīspunktnieki 10 no 39.

Šai spēlei bija jānotiek 19.februārī, bet toreiz Teksasu pārsteidza sniega vētra. Šosezon abas komandas savā starpā tikušās trīsreiz, no kurām divās pārāka bija "Rockets".

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs jau ceturtdien, kad mājās tiksies ar Rodiona Kuruca pārstāvēto Milvoki "Bucks".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar uzvaru un zaudējumu bilanci 28-22 ieņem septīto vietu, bet "Rockets" ar 14-37 ierindojas 14. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu