Pasaules kausā Katarā varētu ieviest automātisku aizmugures noteikšanu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersona Arsēns Vengers uzskata, ka ir reāli sagaidīt automātisku sistēmu aizmugures stāvokļa noteikšanai jau līdz 2022.gada Pasaules kausa izcīņai Katarā.

Pašlaik gūto vārtu likumība tiek pārbaudīta video, kur tiek pētīts, vai spēlētājs nav bijis aizmugures stāvoklī.

"Domāju, ka automātiskā aizmugures stāvokļa noteikšana būs gatava līdz 2022.gadam," "Living Football" televīzijas kanāla ēterā teica 71 gadu vecais Vengers, kurš vairāk pazīstams kā bijušais Londonas "Arsenal" treneris un tagad ir FIFA atbild par pasaules futbola attīstības jautājumiem.

"Automatizēta sistēma nozīmē, ka signāls nonāk tieši pie līnijtiesneša, un tā pulkstenī iedegas sarkana gaisma, kas liecina par aizmuguri," viņš skaidro. "Pašlaik mums ir jāpēta līnijas, kur spēlētāji atrodas, lai pateiktu, vai viņi ir aizmugurē," saka Vengers.

"Vidēji laiks, kas mums jāgaida līdz lēmuma pieņemšanai, ir aptuveni 70 sekundes, bet var būt arī minūte un 20 sekundes, dažreiz pat mazliet ilgāk, kad situāciju ir grūti novērtēt," viņš skaidro. "Tas ir tik svarīgi tāpēc, ka mēs redzam, ka daudzu vārtu guvumu svinības tiek atceltas pēc šādām video skatīšanām. Tāpēc es uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgs solis."

Pasaules kausa norise Katarā paredzēta no 2022.gada 21.novembra līdz 18.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu