Porziņģis pēc lieliskā snieguma pret "Bucks" rezervēti komentē sadarbību ar Dončiču (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs (pa kreisi) un Kristaps Porziņģis cīnās par atlēkušo bumbu.
Luka Dončičs (pa kreisi) un Kristaps Porziņģis cīnās par atlēkušo bumbu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc piektdienas rīta lieliskā snieguma pret Milvoki "Bucks" Latvijas labākais basketbolists Kristaps Porziņģis žurnālistiem rezervēti komentēja savu sadarbību laukumā ar slovēni Luku Dončiču.

"Mavericks" basketbolisti ar 116:101 savā laukumā apspēlēja Milvoki "Bucks", izcīnot sesto uzvaru pēdējās septiņās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs. 

Porziņģis aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm šosezon. Viņš izcēlās ar gūtiem 26 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, diviem bloķētiem metieniem, vienu reizi kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus un spēli pabeidza ar +/- rādītāju +17. 

Dalasas panākumu ar 27 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm kaldināja arī līderis Dončičs. 

Pēc spēles liepājnieks sacīja, ka viņam bija svarīgi iesaistīties mača ceturtajā ceturtdaļā ar precīzu metienu. Viņš realizēja tālmetienu no stūra, izmānot sedzēju.

"Tās bija labas sajūtas. Kad trāpi metienu, sajūti ritmu un jūties labi. Iemetu vēl pārīti, bet mēs spējām noslēgt spēli savā labā," pauda Porziņģis.

"Protams, ka ir patīkami spēlēt atkarībā no mača plūduma, ļauties. Viss it kā nāk un notiek viegli. Ir situācijas, kad labi darbojas pretinieku aizsardzība un nekas nenāk viegli. Tad ir svarīgi, lai saspēles vadītājs nosauc izspēli un mēs to realizējam. Tas mums vēl nedaudz sagādā problēmas."

Kāds no žurnālistiem Porziņģim uzdeva jautājumu par viņa un Dončiča savstarpējo sapratni un sadarbību laukumā, kas nereti publiski kritizēta kā nepietiekama. Latvietis uz šo jautājumu atbildēja rezervēti.

"Mēs ar Luku cenšamies spēlēt kopā, kā arī palīdzēt viens otram. Galu galā visi šajā komandā vēlamies uzvarēt, tas ir pats galvenais. Tas ir arī viss. Mums vienkārši jāturpina spēlēt, spēlēt kopā un darīt to labi, vienlaikus palīdzot cits citam."

"Bucks" ar 32 uzvarām 51 spēlē Austrumu konferencē ieņem trešo vietu, bet "Mavericks" ar 29 panākumiem ir septītā Rietumos.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu