Šmitam seši punkti Gazola atgriešanās spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva sešus punktus ULEB Eirolīgas pēdējās, 34.kārtas, spēlē, kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" leģendārā Pau Gasola atgriešanās mačā cieta zaudējumu savā laukumā.

"Barcelona" mājās piekāpās Minhenes "Bayern" ar 72:82 (22:29, 15:14, 18:17, 17:22).

Šmits 14 minūtēs un četrās sekundēs laukumā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, bet aizmeta grozam garām vienīgo tālmetienu un vienīgo soda metienu.

Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārķerta bumba, viena personiskā piezīme, trīs izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients deviņi.

Gasols savā atgriešanās mačā bija "Barcelona" starta pieciniekā un pēc 45 nospēlētām sekundēm viņš ar metienu no pieciem metriem guva savus pirmos punktus spēlē. Kopumā viņš laukumā pavadītajās 13 minūtēs guva deviņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

40 gadus vecais Gasols tieši "Barcelona" klubā uzsāka savas profesionāļa gaitas, savu līdz šim pēdējo spēli Eirolīgā aizvadot 2000.gada 20.decembrī. Iepriekšējos 20 gadus viņš pavadīja otrpus Atlantijas okeānam, kur Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par divkārtēju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu. Pēdējos divus gadus viņa centieni atgriezties NBA laukumos bija nesekmīgu un šoziem viņš papildīja "Barcelona" rindas.

Mājinieku rindās pa 12 punktiem guva Leo Vestermans un Leandro Bolmaro. Viesiem 26 punkti un piecas atlēkušās bumbas Džeilenam Reinoldsam, bet Veidam Boldvinam IV tika 18 punkti un sešas rezultatīvas piespēles.

"Barcelona" ar 24 uzvarām jau bija nodrošinājusi pirmo vietu pamatturnīrā.

Citā spēlē Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās pieveica Stambulas "Anadolu Efes" ar 98:75 (29:19, 20:20, 29:17, 20:19), uzvarētājiem finišējot ceturtajiem, zaudētājiem - trešajiem.

Mājinieku rindās 19 punktus guva Ševons Šīldss, par punktu mazāk - Kevins Panters, bet viesiem 15 punkti un piecas rezultatīvas piespēles tika Rodrigam Bobuā.

Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās pieveica Telavivas "Maccabi Playtika" (Izraēla) ar 86:69 (25:15, 19:22, 22:11, 20:21) un saglabāja izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, ja uzvarēs atliktajā spēlē pret Atēnu "Panathinaikos Opap". Izraēlas klubs palika aiz "play-off" "borta".

Mājiniekiem 15 punktus guva Ostins Holinss, bet viesiem ar 15 punktiem atbildēja Tailers Dorsijs.

Citā mačā Pirejas "Olympiakos" savā laukumā pieveica Maskavas apgabala "Himki", kurā vairs nav ne trenera Rima Kurtinaiša, ne latviešu spēlētāju - Jāņa Timmas un Daira Bertāna -, ar 82:75 (24:18, 18:23, 21:14, 19:20), abām vienībām netiekot labāko astotniekā.

Uzvarētājiem 20 punkti un 11 atlēkušās bumbas Sašam Vezenkovam, bet viesu rindās - Eriks Makkolums, kurš 17 punktiem pievienoja septiņas rezultatīvas piespēles.

"Himki" turnīra tabulā ar četrām uzvarām palika pēdējā vietā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Artūra Kuruca pārstāvētais Vitorijas "TD Systems Baskonia" klubs viesos ar rezultātu 81:86 (21:25, 23:14, 15:21, 22:26) atzina tiešās konkurentes cīņā par iekļūšanu "play-off" "Valencia" pārākumu.

Kurucs laukumā nedevās.

Pirms pēdējās spēļu kārtas bija 64 dažādi scenāriji, kādā veidā komandas varētu ierindoties vietās no ceturtajai līdz astotajai. "Baskonia" vienībai, lai turpinātu pretendēt uz vietu "play-off", bija jāizcīna uzvara, taču savu uzdevumu tā neizpildīja.

Vēl trešajā ceturtdaļā viesiem bija deviņu punktu pārsvars, taču mājinieki to sadzēsa un ceturtajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Vanja Marinkovičs ar diviem soda metieniem izvirzīja Valensijas komandu priekšā (74:72) un turpinājumā "Baskonia" vadības grožus vairs neatguva.

"Baskonia" rindās ar 19 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Pjerrija Henrijs, 17 punktus guva Roks Giedraitis, bet 16 - Akille Polonāra.

Valensijas klubā 16 punkti bija Derikam Viljamsam, , bet 14, 13, 12 un 11 punkti bija Klemenam Prepeličam, Maikam Tobijam, Nikolam Kaliničam un Bojanam Dubļevičam. Tobijam un Dubļevičam katram arī pa septiņām atlēkušajām bumbām.

"Baskonia" ar 18 uzvarām 34 spēlēs turnīra tabulā ieņēma desmito vietu. "Valencia" ar 19 panākumiem pagaidām ir astotā, taču "play-off" spēlēs tikai tādā gadījumā, ja Sanktpēterburgas "Zeņit" zaudēs savā pēdējā cīņā.

Kurucs šosezon laukumā bija 21 Eirolīgas spēlē, kopumā guva 14 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Vidēji laukumā viņš pavadīja nedaudz vairāk par četrām minūtēm.

Tikmēr Jānis Strēlnieks guva septiņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 88:70 (18:15, 24:21, 16:24, 30:10) uzvarēja Vilērbānas ASVEL.

Strēlnieks spēlēja 17 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Maskaviešiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Ife Lundbergs, kuram ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Maikls Ēriks, bet 13 punktus guva Johanness Foitmans. Pretiniekiem 23 punkti bija Geršona Jabuseles kontā, bet 15 punktus guva Noriss Kouls.

CSKA ar 23 uzvarām 33 spēlēs turnīra tabulā ieņēma otro vietu.

Uzvaru sezonas pēdējā Eirolīgas spēlē izcīnīja Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kas mājās ar 93:78 (27:14, 25:33, 22:13, 19:18) guva virsroku pār Atēnu "Panathinaikos Opap".

Tas neļāva Lietuvas klubam iekļūt labāko astotniekā, ar 17 uzvarām 34 mačos ieņemot 11.vietu.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu