Jēkabpils "Lūši" kvalificējas Baltijas līgas finālčetriniekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jēkabpils "Lūši".
Jēkabpils "Lūši". Foto: https://www.facebook.com/skjekabpilslusi

Jēkabpils "Lūšu" komanda sestdien nodrošināja ceļazīmi uz "Credit24" volejbola meistarlīgas finālčetrinieka turnīru.

"Lūši" ceturtdaļfināla otrajā spēlē mājās ar 3-2 (25:22, 25:23, 15:25, 21:25, 15:13) pārspēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" volejbolistus, sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-0.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Kristaps Šmits, kura izpildītā netveramā serve atnesa "Lūšiem" uzvaru. Ar 15 punktiem, četriem no tiem blokā, atzīmējās Vladislavs Blumbergs.

Pretiniekiem 29 punktus guva Renārs Pauls Jansons un 25 punktus pievienoja Aleksandrs Avdejevs.

Sērijas pirmajā spēlē Jūrmalā četros setos uzvarēja jēkabpilieši.

Finālčetrinieka sacensības paredzētas nākamajā nedēļas nogalē.

Pamatturnīrā pēc izspēlētām 14 cīņām uzvarēja "Saaremaa" vienība, kam ir 33 punkti. Otro vietu ar 28 punktiem ieņēma Tallinas "Selver", trešo vietu ar 27 punktiem - Tartu "Bigbank". "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar 22 punktiem finišēja ceturtā, bet Jēkabpils "Lūši" divu 20 punktus izcīnījušo komandu duelī uz labākas bilances rēķina savstarpējās spēlēs apsteidza Avo Kēla vadīto, kā arī Atvara Ozoliņa, Toma Švana un Kristapa Platača pārstāvēto "Parnu". Septītā ar 14 punktiem finišēja Tallinas "TalTech", astotā ar četriem punktiem palika Klaipēdas "Amber Volley".

Šosezon "Credit24" Meistarlīgas sacensības uzsāka desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Divas Latvijas komandas "Biolars"/"Jelgava" un "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" šosezon Meistarlīgā Covid-19 ierobežojumu dēļ dalību līgā beidza sezonas vidū.

Pērn marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu