Madrides "Real" izcīna uzvaru "El Clasico"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tonī Kross un Luka Modričs
Tonī Kross un Luka Modričs Foto: EPA/Scanpix

Madrides "Real" sestdien Spānijas futbola klasikā jeb "El Clasico" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja savu principiālo pretinieci "Barcelona" komandu.

Uzvara "Real" komandai ļāva panākt Madrides "Atletico" futbolistus - abām galvaspilsētas vienībām ir pa 66 punktiem, bet tās aizvadījušas attiecīgi 30 un 29 spēles. Trešajā pozīcijā ar 65 punktiem 30 cīņās ir "Barcelona" komanda.

"Real" rezultātu atklāja 14.minūtē, kad Federiko Valverde pēc plaša reida piespēlēja Lukasam Vaskesam. Spāņu pussargs no labās malas piespēlēja soda laukumā, kur tieši pretī vārtiem bija Karims Benzemā, Francijas uzbrucējam panākot 1:0. Pēc dažām minūtēm barseloniešiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu.

Mača 28.minūtē Tonijs Kross ar tiešo brīvsitienu panāca jau 2:0 "Real" labā. Bumba pa ceļam uz mērķi pieskārās Serdžino Destam un Žordi Alba bija bezspēcīgs to izsist no vārtu līnijas.

Sešas minūtes vēlāk Valverde norībināja vārtu stabu, bet pēc Vaskesa atkārtota sitiena viesus glāba Marks Andrē ter Štēgens. Pirmā puslaika kompensācijas laika Lionels Mesi pēc izpildītā stūra sitiena gandrīz guva vārtus, bumbai trāpot pa stabu.

Otrajā puslaikā "Alfredo di Stefano" stadionā sākās spēcīgs lietus un bija apgrūtināta redzamība, taču tas neapturēja "Barcelona" futbolistu vēlmi atspēlēties. 60.minūtē Antuāns Grīzmans noorganizēja vārtu guvumu, kurā pēc Albas piespēles bumbu tīklā trieca Oskars Mingesa.

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Martins Breitvaits pēc neliela kontakta ar pretinieku krita soda laukumā, taču, spītējot "Barcelona" futbolistu protestiem, 11 metru soda sitiens netika nozīmēts. Pamatlaika pēdējās minūtēs divas dzeltenās kartītes pēc kārtas nopelnīja Kazemīru, kurš atstāja madridiešus mazākumā.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē Tibo Kurtuā atvairīja Mesi bīstamu brīvsitienu un pēdējās sekundēs vārtu pārliktni norībināja Ilaišs Muribe, rezultātam paliekot nemainīgam.

"Atletico" futbolistiem līderpozīciju būs iespējams atgūt svētdien, kad viņi viesosies pie Seviljas "Real Betis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu