Video ⟩ Merzļikinam neizdodas glābt "Blue Jackets" no zaudējuma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:4 (2:2, 0:2, 1:0) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Kolumbusa piedzīvoja piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos un jau devīto zaudējumu pēdējo 11 maču nogrieznī.

Merzļikins atvairīja 24 no 28 metieniem (85,7%), tikmēr pretinieku rindās soms Kevins Lankinens tika galā ar 23 no 26 metieniem (88,5%).

"Blue Jackets" pirmajā periodā jau ceturtajā minūtē izvirzījās 2:0 vadībā, vārtus gūstot kanādietim Maiklam Del Zotto un amerikānim Kemam Atkinsonam.

Tomēr jau pirmajā trešdaļā "Blackhawks" panāca neizšķirtu. Vispirms skaitlisko vairākumu izmantoja amerikānis Alekss Debrinkets, bet pēc tam vienādos sastāvos vārtus guva Karls Soderbergs.

Otrajā periodā Čikāgas komandas labā divus vārtus guva Kanādas hokejisti. Ar savu pirmo precīzo metienu NHL spēlētāja karjerā izcēlās Vaijats Kalinaks, bet pēc tam ar vārtus guva arī Dilans Stroms.

Spēles pēdējā minūtē vārtus guva soms Patriks Laine, kuram tas ir 10. precīzais metiens šosezon. Tādējādi Somijas hokejists pārtrauca "sauso" sēriju, jo viņš "Blue Jackets" sastāvā ar vārtu guvumu nebija izcēlies 14 spēlēs pēc kārtas.

"Blue Jackets" ar 38 punktiem 43 spēlēs ierindojas septītajā pozīcijā Centrālajā divīzijā, tikmēr "Blackhawks" ar 43 punktiem 42 mačos atrodas piektajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no "play-off" zonā esošās Nešvilas "Predators".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada 82 mačus, taču šosezon līdz maijam vidum katrs klubs izspēlēs 56 dueļus.

Patlaban 26 gadus vecais Merzļikins šosezon piedalījies 19 mačos, no kuriem 16 viņš laukumā devies sākumsastāvā. Latvietis palīdzējis komandai izcīnīt sešas uzvaras, vidēji ielaidis 2,93 ripas un atvairījis 91,1% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu