Ventspilī un Tukumā noslēdzas futbola virslīgas ceturtā kārta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Svētdien ar divām spēlēm Ventspilī un Tukumā noslēgsies "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas izspēle.

Vispirms Ventspils 2.pamatskolas stadionā "Ventspils" plkst.15 cīnīsies ar "Daugavpili". Virslīgas spēles tiešraidē var vērot kanālā "Sportacentrs.com TV".

Titulētākā no pašlaik aktīvajām komandām "Ventspils" sezonu sākusi neveiksmīgi, tiesa, pirmajās trīs kārtās pretī stājās visas 2020.gada medaļnieces "Riga" (0:3), RFS (1:1) un "Valmiera" (0:1). Turpretī "Daugavpils" var būt gandarīta par iepriekšējās kārtās sasniegto - 2:1 pār Jūrmalas "Spartaku", 2:2 pret "Valmieru" un 3:2 pār "Metta", turklāt Valmierā divi punkti tika zaudēti vien pēdējā minūtē.

Kurzemes klubs starpsezonā zaudēja savus uzbrukuma līderus Kasparu Svārupu un Jevgeņiju Kozlovu, kuri savas karjeras turpina Serbijā un Kazahstānā, bet uz RFS pārgājis Lukass Villela. Toties komandā palicis pamatvārtsargs Konstantins Mahnovskis, kuram konkurenci sastāda jaunpienācējs Vladislavs Lazarevs. No pašmāju futbolistiem sastāvu papildinājuši tādi pazīstami futbolisti kā pussargi Dāvis Indrāns un Boriss Bogdaškins, kā arī uzbrucējs Marks Kurtišs.

"Daugavpils" rindās arī šosezon var redzēt tādus pazīstamus pašmāju spēlētājus kā Valeriju Afanasjevu, Raivi Ķiršu, Dāvi Cucuru un Andreju Kovaļovu. Komandu pastiprinājis vārtsargs Valentīns Raļkevičs, kā arī savā dzimtajā pilsētā atgriezies iepriekš "Ventspilī" spēlējušais uzbrucējs Kaspars Kokins. Virkni spēlētāju Latgales klubs īrēs no citām komandām.

Daugavpils komandai visus astoņus vārtus guvuši astoņi dažādi futbolisti. "Ventspils" rindās izcēlies Daugavpils futbola audzēknis Dmitrijs Litvinskis.

Pērnsezon trīs savstarpējās spēlēs komandas dalīja punktus uz pusēm - katrai pa uzvarai un viens neizšķirts.

Vēlāk plkst.17 Jūrmalas "Spartaks" Tukuma pilsētas stadiona mākslīgajā laukumā mēros spēkus ar RFS.

"Spartaka" futbolisti sezonu sākuši nestabili - kļūdas dēļ tika zaudēts vismaz viens punkts Daugavpilī (1:2), pēc tam uzvara 1:0 pār "Metta" komandu, bet iepriekšējā kārtā smaga sakāve pret čempioni "Riga" (1:6). Svārstīgs, bet augšupejošs sniegums ir vicečempionei RFS - zaudējums "Valmierai" (2:3), neizšķirts pret "Ventspili" (1:1) un uzvara pār "Liepāju" (4:0).

"Spartaka" komandā vietu saglabājuši abi vārtsargi Jevgeņijs Nerugals un Dāvis Ošs. Aizsardzībā arī šosezon var redzēt Ņikitu Bērenfelu, bet no pussargiem sevi par jūrmalnieku var saukt Kvadvo Asamoā, kamēr uzbrukuma līniju papildinājis bijušais liepājnieks Emeka Fraidejs. Pārbaudes spēlēs jūrmalniekiem palīdzēja arī iepriekšējo sezonu līderis Nemanja Belakovičs un rezultatīvs bija Okosi Edhere, taču pirmais no viņiem joprojām nav atrodams kūrortpilsētas komandas pieteikumā. Prom devušies Nauris Bulvītis un Lakijs Opara, bet atgriezies - Ingus Šlampe.

RFS no ārvalstu klubiem piesaistīja lietuviešu vārtsargu Vītautu Čerņausku, gambiešu pussargu Alfuseneju Jatu, Burundi uzbrucēju Bonfīsu Kalebu Bimenimanu, pussargus Jovanu Popzlatanovu un Darko Micevski no Ziemeļmaķedonijas, no pašmāju vienībām - Villelu no "Ventspils" un aizsargu Elvi Stugli no "Riga". Pirms sezonas komandā atgriezās arī brazīliešu pussargs Emersons Deuslesiānu.

RFS komandai trīs no septiņiem vārtiem guvis Lemajičs, bet jūrmalniekiem divi no trim precīziem sitieniem ir Fraideja kontā.

2020.gada sezonā divās no trim spēlēm uzvarēja RFS un viens duelis noslēdzās neizšķirti.

Jau ziņots, ka sestdien šīs kārtas pirmajās spēlēs "Metta" cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Riga" komandu, čempioniem zaudējot pirmos punktus sezonā, bet  "Valmieras" futbolisti viesos ar rezultātu 2:1 pārspēja "Liepāju". 

Turnīra vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Valmiera" un "Riga", septiņi punkti ir "Daugavpils" futbolistiem, bet četri punkti ir RFS kontā. "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, bet "Ventspils" un "Metta" izcīnījusi pa vienam punktam.

2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils". Čempionāta priekšvakarā Latvijas Futbola federācija (LFF) atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Šīs sezonas virslīgas čempionāta pēdējās vietas ieguvēja par tiesībām piedalīties 2022.gada virslīgas sacensībās pārspēlēs tikies ar "Optibet" Nākotnes līgas gaidāmās sezonas trešo spēcīgāko komandu. Latvijas pēc spēka otrās līgas divas spēcīgākās komandas iegūs tiesības spēlēt 2022.gada virslīgas čempionātā, kur nākamsezon iecerēts atgriezties pie desmit vienībām.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu