Melderes pārstāvētā "Umana Reyer" nenotur pārsvaru un FIBA Eirokausa finālā piedzīvo zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Laura Meldere
Laura Meldere Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Laura Meldere svētdien palika rezervē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa fināla spēlē, kurā viņas pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" nespēja noturēt pārsvaru un piedzīvoja neveiksmi.

Venēcietes finālā ar 81:82 (28:24, 18:17, 17:22, 18:19) piekāpās "Valencia" no Spānijas.

Meldere bija viena no trim Venēcijas kluba basketbolistēm, kura bija spēles pieteikumā, bet laukumā neizgāja. Arī pusfinālā Meldere netika pie spēles laika.

Rezultatīvākā Venēcijas komandā ar 26 punktiem bija Ivonna Andersone, bet vēl 16 punktus iemeta Nataša Hovarda. Valensijas kluba uzvaru ar 20 punktiem sekmēja Keralta Kasas, kamēr 16 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja Beka Alena.

Nedaudz vairāk nekā sekundi līdz spēles beigām Andersone iemeta divpunktu metienu un panāca 81:80 Venēcijas kluba labā. Pēc minūtes pārtraukuma "Valencia" izspēlēja autu, bumbu uzreiz nogādājot groza apkašā, kur sekundi līdz spēles beigām Andersone pārkāpa noteikumus. Brīdi vēlāk Rakela Karera-Kintana realizēja abus soda metienus, bet "Umana Reyer" vairs nepietika laika pēdējam uzbrukumam.

Iepriekš pusfinālā "Umana Reyer" ar 63:58 uzvarēja turnīra saimnieci Seksārdas "Atomeromu KSC".

Covid-19 ierobežojumu dēļ kopš 2005.gada šī bija pirmā reize, kad sacensību uzvarētājas tika izšķirtas finālčetrinieka cīņās.

Jau ziņots, ka "Umana Reyer" astotdaļfinālā ar 72:63 guva virsroku pār Gožuvas Velkopolski komandu "Investinthewest Enea" no Polijas, bet ceturtdaļfinālā ar 78:64 uzvarēja Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas.

Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Birevim Elazig Il Ozel Idare" no Turcijas cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, astotdaļfinālā apspēlējot citu Turcijas vienību - Kitijas Laksas pārstāvēto Kajseri "Bellona".

FIBA Eirokausā 32 komandas bija sadalītas pa četrām vienībām astoņās apakšgrupās. Pēc viena apļa turnīra divas labākās komandas kvalificējās "play-off" cīņām.

Pagājušosezon turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ palika nepabeigts, bet 2018./2019.gada sezonā Orenburgas "Nadežda" finālā divu spēļu summā ar 146:132 bija pārāka par Francijas vienību Monpeljē "Basket Lattes".

FIBA Eirokauss ir Eiropā otrs prestižākais turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu