"Penguins" pastiprinās Bļugera pozīcijā ar divkārtēju NHL čempionu Kārteru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džefs Kārters
Džefs Kārters Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" apmaiņā pret nākotnes drafta izvēlēm sastāvu pastiprinājusi ar divkārtēju Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu, kanādieti Džefu Kārteru, kurš arī spēlē centra uzbrucēja pozīcijā.

36 gadus vecais Kārters šosezon Losandželosas "Kings" sastāvā 40 spēlēs guva astoņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -6. Kanādas hokejists desmito sezonu pārstāvēja šo komandu, ar kuru 2012. un 2014. gadā viņš izcīnīja Stenlija kausu, turklāt bija viens no tās līderiem.

NHL spēlētāja karjeras sākumā Kārters pāris sezonas pārstāvēja Filadelfijas "Flyers" un vienu gadu viņš pavadīja arī Kolumbusas "Blue Jackets". Viņam līdz nākamās sezonas beigām ir spēkā līgums, kas tika parakstīts uz 11 gadiem par atalgojumu 58 miljoni ASV dolāru.

Kārters karjerā NHL regulārajā čempionātā piedalījies 1080 spēlēs, guvis 390 vārtus un veicis 361 rezultatīvu piespēli (751 punkts), sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +31. 

Savukārt "play-off" jeb Stenlija kausa izcīņā kanādieša kontā ir 120 spēles, 74 punkti (39+35) un negatīvs lietderības koeficients -6.

2014. gadā Kārters ne tikai izcīnīja Stenlija kausu, bet arī kļuva par Soču olimpisko spēļu čempionu Kanādas hokeja izlases sastāvā.

Kārters augumā ir ražens - aptuveni 1,91 metru garš un ap 100 kilogramiem smags.

"Kings" komandā pēdējā laikā novērojamas nesaskaņas. Losandželosas kluba aizsargs Drū Dautijs publiski kritizējis komandas biedrus. Nesen arī galvenais treneris Tods Maklelans izteicās, ka komanda šosezon nav pelnījusi iekļūt "play-off".

Rietumu divīzijas turnīra tabulā "Kings" ar 38 punktiem 40 spēlēs atrodas pirmspēdējā jeb septītajā pozīcijā. Losandželosa no "play-off" zonas jeb ceturtās vietas atpaliek par sešiem punktiem.

Bļugera pārstāvētā "Penguins" patlaban ar 56 punktiem 42 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu divīzijas kopvērtējumā, stabili atrodoties "play-off" zonā, jo ceturto pozīciju Pitsburga apsteidz par 12 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu