"Blue Jackets" aizmaina komandas kapteini Foliņo

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Foliņo
Niks Foliņo Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" aizmainījusi komandas kapteini Niku Foliņo, vēsta Nacionālā hokeja līga (NHL).

Patlaban 33 gadus vecais ASV hokeja uzbrucējs kopš 2015. gada 20. maija bija "Blue Jackets" kapteinis. Foliņo šosezon 42 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Trīs komandu maiņas darījumā Foliņo pārcēlies uz Toronto "Maple Leafs", tikmēr "Blue Jackets" pretī saņēmusi 2021. gada NHL jauno spēlētāju drafta pirmās kārtas izvēli un 2022. gada drafta ceturtās kārtas izvēli.

Šajā darījumā iesaistījās arī latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas no Toronto ieguva 2021. gada NHL drafta ceturtās kārtas izvēli apmaiņā pret amerikāņu uzbrucēju Stefanu Nesenu.

Foliņo kopumā karjerā NHL regulārajā čempionātā piedalījies 950 spēlēs un sakrājis 482 rezultativitātes punktus (203 vārti + 279 piespēles). Viņš kopš 2012. gada pārstāvēja "Blue Jackets", bet pirms tam piecas sezonas spēlēja arī Otavas "Senators".

Deviņdesmito gadu sākumā hokejista tēvs Maiks Foliņo aizvadīja 190 spēles "Maple Leafs" sastāvā. "Atceros kaislīgos fanus un to, cik sajūsmināts bija mans tēvs," atminas bijušais "Blue Jackets" kapteinis, kurš pēc šīs sezonas kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un teorētiski var arī atgriezties Kolumbusā.

"Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella nesen preses konferencē atzina, ka kolektīvs vairs nav tik vienots kā agrāk un ir nepieciešamas pārmaiņas. Vēl pirms Foliņo uz citām komandām pārcēlās arī divi kanādieši - uzbrucējs Railijs Nešs (Toronto "Maple Leafs") un aizsargs Davids Savārds (Tampabejas "Lightning").

NHL komandām šosezon maiņu darījumu perioda pēdējā diena ir 12. aprīlis. Iepriekš medijos izskanējušas runas, ka "Blue Jackets" varētu aizmainīt arī Merzļikinu vai Somijas vārtsargu Jonasu Korpisalo, taču Kolumbusas kluba vadība šādu soli varētu atlikt līdz starpsezonai vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu