Zubovs: Darīšu visu, lai Rīgas "Dinamo" atkal priecētu lieliskos Latvijas līdzjutējus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Zubovs
Sergejs Zubovs Foto: dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris Sergejs Zubovs centīsies nākamajā sezonā aizvest komandu līdz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu turnīram, lai lieliskajiem Latvijas hokeja līdzjutējiem atkal būtu iemesls priecāties.

Rīgas "Dinamo" kluba vadība pirmdien oficiāli galvenā trenera amatā apstiprināja 50 gadus veco Krievijas hokeja speciālistu Zubovu, kurš vadīs komandu KHL 14. sezonā.

AS "Dinamo Rīga" padome uzdeva jaunajam galvenajam trenerim izstrādāt Rīgas "Dinamo" gatavošanās plānu nākamajai sezonai, kā arī iesniegt priekšlikumus par galvenā trenera asistentu un komandas spēlētāju sastāva kandidātiem.

"Esmu ļoti pateicīgs Rīgas "Dinamo" vadībai par izrādīto uzticību, un darīšu visu, lai komanda atkal ar savu sniegumu un rezultātiem priecētu lieliskos Latvijas līdzjutējus," kluba paziņojumā citēts treneris.

Gagarina kausā jeb KHL "play-off" turnīrā rīdzinieki nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

"Saprotu, ka situācija nav vienkārša, taču tas ir izaicinājums, kuram esmu piekritis, un darīšu visu iespējamo un neiespējamo, lai komanda atkal cīnītos par "play-off"," norādīja Zubovs.

"Priekšā ir ļoti daudz darba pie komandas veidošanas un konkrēta sagatavošanās plāna izstrādes, un nekavējoties arī ķeršos pie darba, strādājot ciešā saistībā ar kluba vadību," paziņojumā norāda Zubovs.

Zubovs iepriekš karjerā strādājis par galvenā trenera asistentu Krievijas hokeja grandos Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Neilgi viņš bijis arī SKA galvenais treneris. Divarpus sezonas Zubovs galvenā trenera amatā vadījis KHL klubu HK "Soči".

Zubovs strādājis arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Sentluisas "Blues" un Dalasa "Stars". 2012./13. gada sezonā viņš bija "Blues" komandas konsultants, bet iepriekšējā sezonā viņā strādāja par vecāko padomdevēju "Stars" vienība, kas sasniedza Stenlija kausa finālu.

Hokejista karjerā Zubovs spēlēja aizsarga pozīcijā. Viņš NHL regulārajā čempionātā 16 sezonās aizvadīja 1068 spēles, guva 152 vārtus un veica 619 rezultatīvas piespēles (771 punkti). Stenlija kausā jeb "play-off" viņa kontā 164 spēles un 117 punkti (24+93).

Zubovs divreiz izcīnījis Stenlija kausu - 1994. gadā ar Ņujorkas "Rangers" un 1999. gadā ar Dalasas "Stars".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas kapteinis un ilggadējais uzbrucējs Lauris Dārziņš intervijā TVNET pastāstīja, kādas atsauksmes viņš ir dzirdējis par treneri Zubovu.

"Personīgi viņu nezinu. Man zināmi spēlētāji, kas spēlējuši pie viņa. Saka, ka viņš ir "Players’coach" [spēlētāju treneris], respektīvi - dod spēlētājam lielāku rīcības brīvību. Lai tiktu izpildīts spēles plāns, ļauj spēlētājiem pašiem pieskatīt vienam otru, nevis pats patrulē ar rungu pa ģērbtuvi. Hokeju vēl joprojām redzot ar tādām acīm kā pats spēlējis. No sevis grūti kaut ko pateikt, bet nu skaidrs, ka tiem, kas atceras, kā viņš spēlēja, viņš ir leģenda tāpat kā Sandis Ozoliņš."

Marta sākumā Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar Pēteri Skudru, kuru par komandas galveno treneri apstiprināja pērn 20.jūlijā.

Skudras vadībā Rīgas "Dinamo" šosezon 60 spēlēs izcīnīja tikai deviņas uzvaras - piecas pamatlaikā, divas papildlaikā un divas "bullīšos".

Šosezon Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem bija vājākā vienība KHL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu