NBA, NHL un MLB pārceļ mačus nāvējošas apšaudes dēļ (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Protestētāji pret policiju Mineapolē.
Protestētāji pret policiju Mineapolē. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Augstākās beisbola līgas (MLB) pirmdienas mači Mineapolē tika pārcelti, jo svētdien apšaudē policisti nošāva kādu tumšādaino vīrieti.

Pārcelta NBA komandas Minesotas "Timberwolves" spēle pret Bruklinas "Nets", NHL kluba Minesotas "Wild" duelis pret Sentluisas "Blues", kā arī MLB vienības Minesotas "Twins" cīņa pret Bostonas "Red Sox".

Pirmdien Minesotas štatā turpinājās protesti pret tumšādainā amerikāņa Dontes Raita nošaušanu, ko veica policists.

Policija svētdien apturēja Raita vadīto automašīnu, jo bija beidzies tās reģistrācijas termiņš. Virsnieks, aizturot Raitu, esot vēlējies pielietot elektrošoka pistoli, bet sajaucis to ar šaujamieroci.

"Cik vēl jauniem melnādainiem puišiem ir jātiek nežēlīgi nogalinātiem bez pamatota iemesla?" komentējis Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Līdzīgu vēstījumu publiski nodevis arī cita NBA kluba Filedelfijas "76ers" galvenais treneris Doks Riverss.

"Turpinām pieļaut tās pašas kļūdas, nogalinot melnādainos ASV pilsoņus. Nevēlos te akcentēt rasi, bet problemātika ir acīmredzama," pauda Riverss.

Interesanti, ka Raitu nošāva tikai desmit jūdžu attālumā no vietas, kur tiesas priekšā stājas bijušais policists Dereks Šauvins. Viņš pagājušajā vasarā nogalināja Džordžu Floidu, aizsākot masveida kustību "Black Live Matter", kā arī protestus visā Amerikā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu