Dončičs par "play-in": Nesaskatu tam jēgu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās Luka Dončičs kritizējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu priekšsacīkšu kārtas jeb "play-in" būtību, vēsta ESPN.

"Mavericks" pirmdien bez Porziņģa sastāvā mājās ar rezultātu 95:113 atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu. Latvijas basketbolists traumu riska piesardzības nolūkos maču izlaida, jo šī Dalasas vienībai bija otrā spēle divās dienās.

Tikmēr "Mavericks" labā Dončičs guva 32 punktus, bet uzvarētājiem 36 iemeta Žoels Embīds. Pēc mača Dalasas kluba līderis pauda kritiku "play-in" turnīra idejai. Viņaprāt, visi "play-off" dalībnieki jānoskaidro regulārajā čempionātā.

"Nesaprotu "play-in" turnīra ideju. Komandas aizvada 72 spēles sezonā, lai iekļūtu "play-off". Pēc tam varbūt piedzīvo divus zaudējumus pēc kārtas un izstājies no "play-off". Nesaskatu tam jēgu," sacīja Dončičs.

Šosezon komandas aizvada par 10 spēlēm mazāk, nekā ierasts regulārajā čempionātā. Lai noskaidrotu astoņas "play-off" dalībnieces katrā konferencē Austrumos un Rietumos, tiks aizvadīta priekšsacīkšu kārta jeb "play-in".

Regulārā čempionāta 7. un 8. vietas ieguvēji katrā konferencē savā starpā aizvadīs spēli, kuras uzvarētāji iekļūs "play-off". Savukārt zaudētāji spēkosies ar 9. un 10. vietas dueļa uzvarētājiem par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

"play-in" un "play-off" sistēma
"play-in" un "play-off" sistēma Foto: nba.com

"Mavericks" ar 29 uzvarām un 24 zaudējumiem patlaban ieņem 7. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā. Dalasa par divu uzvaru tiesu atpaliek no 6. pozīcijas, kurā šobrīd ierindojas Portlendas "Trail Blazers" (31-22).

No 8. līdz 10. vietai ierindojas attiecīgi Memfisas "Grizzlies" (27-25), Sanantonio "Spurs" (26-26) un Goldensteitas "Warriors" (26-28). Tālu neatpaliek arī Ņūorleānas "Pelicans" (25-29), kas patlaban atrodas 11. pozīcijā.

"Mēs vienkārši cenšamies iegūt sesto vietu. Domāju, ka tas šobrīd ir mūsu mērķis. Varbūt mērķis ir pat augstāks nekā sestā vieta," piebilda Dončičs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu