Priedulēna kļuvusi par Francijas skeletonistes Besāras treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lelde Priedulēna
Lelde Priedulēna Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Bijusī skeletoniste Lelde Priedulēna kļuvusi par Francijas sportistes Agates Besāras jauno treneri, vēsta Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

IBSF atsaucas uz Besāras ierakstu "Instagram", kurā 22 gadus vecā sportiste pauž prieku jaunizveidoto sadarbību ar Priedulēnu.

Besāra ierakstā norādījusi, ka Priedulēna rūpēsies par viņas fizisko sagatavotību, kā arī sniegs padomus skeletona tehnikā.

Francūziete savas pirmās starptautiskās sacensības aizvadīja 2014.gadā, kad bija vien 15 gadus veca. Divus gadus vēlāk viņa Lillehammerē Jauniešu olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, bet pērn janvārī debitēja Pasaules kausa sacensībās.

Besāra Pasaules kausā vēl ne reizi nav finišējusi starp desmit labākajām, bet pērn Siguldā viņai izdevās izcīnīt 11.vietu. Pagājušajā sezonā viņa Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 20.vietu, bet junioru ieskaitē bija ceturtā.

2019.gada janvāra vidū Priedulēna pēc teju gadu ilga pārtraukuma aizvadīja savas pirmās sacensības, Eiropas čempionātā ierindojoties 14.vietā. Februārī viņa paziņoja, ka noslēdz profesionālas sportistes karjeru.

Pēc tam Priedulēna strādāja IBSF par treneri sportistiem, kuriem nav iespēja pašiem piesaistīt speciālistus.

2017./18.gada sezonas priekšvakarā Priedulēna treniņā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Sportiste nolēma operāciju neveikt, jo tas nozīmētu nepiedalīšanos Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Viņa Olimpiādē startēja un pat ar nopietni savainotu ceļgalu izcīnīja augsto septīto vietu.

Priedulēna piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja 14.vietu. Tāpat viņa piedalījās četros pasaules čempionātos, labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta.

Pasaules kausa apritē viņa startēja kopš 2012.gadā, labāko rezultātu sasniedzot 2016./17.gada sezonā, kad kopvērtējumā tika izcīnīta septītā vieta. Pasaules kausa sacensībās viņa izcīnīja četras ceturtās vietas. 2016.gadā Kēngiszē viņu no goda pjedestāla šķīra tikai viena sekundes simtdaļa.

Priedulēna ir 2016.gada pasaules junioru čempione.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu