"Olimp"/"Venta 2002" hokejisti kļūst par OHL čempioniem

CopyDraugiem X Whatsapp
"Olimp"/"Venta 2002" hokejisti
"Olimp"/"Venta 2002" hokejisti Foto: Guntis Lazdāns

"Olimp"/"Venta 2002" komanda otrdien tika kronēta par "Optibet" hokeja līgas (OHL) 2020./21.gada sezonas čempioni.

"Olimp"/"Venta 2002" "Inbox" hallē Piņķos ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) uzvarēja "Zemgali"/LLU, kas līdz četrām uzvarām zaudēja ar 0-4.

Mājinieki pirmos vārtus guva pirmā perioda 15.minūtē. "Olimp"/"Venta 2002" spēlētājs Lauris Bajaruns piespieda pretiniekus kļūdīties savā aizsardzības zonā, kā rezultātā ripu ieguva Miķelis Rēdlihs. Pieredzējušais uzbrucējs to nogādāja pie Maksima Širokova, kurš vārtu priekšā pamanīja Kirilu Galohu, bet viņš savukārt piespēlēja brīvajam Fjodoram Jarovinskim.

"Olimpieši" izšķirošo atrāvienu veica otrā perioda vidū, kad īsā laikā divreiz realizēja skaitlisko vairākumu. Sākotnēji spēles 30.minūtē Emīls Ezītis apslidoja vārtus, bet viņa pirmais metiens nebija precīzs. Uzbrucējs uzreiz pēc tam tika pie atlēkušās ripas un raidīja to pāri Riharda Cimermaņa plecam. Nepilnu pusotru minūti vēlāk Georgijs Pujacs uz zilās līnijas saņēma ripu un pamanīja vārtu priekšā esošo burzmu. Pieredzējušais aizsargs ripu raidīja vārtu kreisajā augšējā stūrī, panākot 3:0.

"Zemgale"/LLU komandas galvenais treneris Artis Ābols pēc trešo vārtu zaudējuma uzreiz paņēma pusminūtes pārtraukumu. Līdz otrā perioda beigām jelgavniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, Ralfam Jevdokimovam gar vārtiem piespēlējot Robertam Petrovičam, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Pēdējā trešdaļā vārtus guva tikai "Olimp"/"Venta 2002" komanda. Lauris Bajaruns jau perioda pirmajā minūtē meistarīgi "izrēķinājās" ar pretinieku aizsargu un beigās arī apspēlēja Cimermani. Septiņas minūtes vēlāk no šaura leņķa drošo 5:1 panāca Galoha. Trešdaļas otrajā pusē abu komandu spēlētāji vairākkārt nevairījās izvicināt dūres, bet tas spēles rezultātu neietekmēja.

Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Miķeli Rēdlihu, kurš pagājušā gada novembra vidū pameta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo".

Sērijas pirmajās trīs spēlēs "Olimp"/"Venta 2002" uzvarēja ar 3:1, 4:1 un 3:1. "Olimpieši" sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-0 un otrdien uzvaras gadījumā tiks kronēti par Latvijas čempioniem.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Mogo"/LSPA komandu ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-1 uzvarēja "Liepāju".

Līdz šim neviena no abām finālistēm kausu par godu savai uzvarai "play-off" turnīrā virs galvas nav cēlusi. "Olimp"/"Venta 2002" šis ir pirmais fināls, bet Jelgavas klubs vienīgo finālsēriju līdzšinējā komandas vēsturē 2018.gada pavasarī pret Rīgas "Kurbads" zaudēja ar 0-4.

Šosezon komandas pamatturnīrā savā starpā tikās sešreiz, un piecās pārāka bija Jelgavas komanda. Vienreiz tas noticis papildlaikā, bet zaudēts tika tikai vienreiz ar minimālo 1:2.

"Zemgale"/LLU ir stabilāka aizsardzības līnija, savukārt Rīgas komandā ir vairāki ļoti pieredzējuši hokejisti, kuri vienatnē var izšķirt cīņas gaitu ar savu individuālo meistarību.

Rezultatīvākais "Olimp"/"Venta 2002" spēlētājs izslēgšanas turnīrā bija pieredzējušais Miķelis Rēdlihs, kuram deviņās spēlēs seši vārti un sešas rezultatīvas piespēlēs. Otro vietu ar sešiem vārtiem un trim piespēlēm ieņem "Zemgale"/LLU uzbrukuma līderis Frenks Razgals.

Pamatturnīrā uzvarēja "Zemgale"/LLU, kas 36 spēlēs izcīnīja 62 punktus, par sešiem apsteidzot pretiniekus finālā - "Olimp"/"Venta 2002".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./2021.gada sezonā ir par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu