Kalvītis: Esam satraukti par situāciju Daugavas stadiona ledus hallē (12)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Daugavas stadiona ledus halles būvniecība
Daugavas stadiona ledus halles būvniecība Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība ir satraukta par būvniecības darbu aizkavēšanos Daugavas stadiona ledus hallē, kas nepieciešama pasaules hokeja čempionāta sarīkošanai Rīgā, intervijā Latvijas Televīzijā (LTV) atklāja organizācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Daugavas ledus halles būvniecība tika sākta 2020.gada ievadā, un tā ekspluatācijā bija jānodod līdz 2021.gada 17.martam, lai maijā to varētu izmantot pasaules čempionāta hokejā vajadzībām. 

Būvnieks termiņos iekļauties nespēja, tāpēc lūdza pagarinājumu. Pašlaik solīts, ka Latvijas izlase halles ledu varēs izmēģināt maija sākumā.

"Jācer, ka viss izdosies. Lielākās bažas ir par to, lai tiktu sagatavota infrastruktūra. Lai mums būtu treniņlaukumi un otra lielā arēna. Ar organizatoriskajām lietām tiksim galā. Galvenais, lai mums funkcionē infrastruktūra," intervijā LTV pauda Kalvītis.

"Mēs esam satraukti par situāciju Daugavas stadiona ledus hallē. Tā ekspluatācijā bija jānodod jau 17.martā. Šodien mēs vēl neredzam, ka tur būtu ledus. Solījumi tiek doti katru nedēļu, ka tūlīt tikšot liets ledus. Vēl ir nodošana ekspluatācijā. Tas šobrīd ir lielākais pamats uztraukumam."

Daugavas ledus halles būvi veic SIA "ARMS Group" un OU "RTS Infraehitus", būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs", būvprocesu vadību un būvuzraudzību nodrošina SIA "CMB".

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" ietvaros. Projektu īsteno valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions". Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums 5 546 744,82 eiro, pašvaldības finansējums 1 500 000 eiro, privātais finansējums 1 725 134,98 eiro un neattiecināmās izmaksas 18 857 439,77 eiro.

Daugavas stadiona ledus halles būvniecība izmaksās 10,32 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pasaules hokeja čempionāts Rīgā paredzēts no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu