Skujiņam augstvērtīgs rezultāts "De Brabantse Pijl" viendienas "klasikā"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien Beļģijā aizvadītajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā 1.Pro viendienas velobraucienā "De Brabantse Pijl" izcīnīja augsto piekto vietu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

201,7 kilometrus garajā distancē uzvarēja brits Tomass Pidkoks no "Ineos Grenadiers" komandas, kļūdams par pirmo britu riteņbraucēju, kurš uzvarējis šajās sacensībās.

Viņš 21 gada vecumā arī kļuva par jaunāko riteņbraucēju, kurš uzvarējis sacensībās kopš 1987.gada, kad 20 gadu vecumā triumfēja Beļģijas braucējs Edvigs van Hoidonks.

Velobrauciens izceļas ar daudziem nelieliem, bet stāviem kāpumiem. Distancē tika iekļauti 27 kategorizēti pauguri, distances beigās veicot trīs apļus pa vienu trasi.

Carnikavietis Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas pirms tam aizvadīja treniņnometni augstkalnes apstākļos, pēc kuras startēja Basku tūrē, kur ne pats, ne komanda ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Tomēr trešdien Skujiņš kopā ar vairākiem citiem braucējiem, kad līdz finišam bija palikuši 70 kilometri, spēja atrauties no peletona un vēlāk veikt arī atrāvienu. Mierā ar šādu scenāriju nebija virkne galveno favorītu. Uzbrukumu veica viens no pasaules šobrīd vadošajiem braucējiem beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma"), kurš kopā ar itāli Mateo Trentinu "UAE-Team Emirates", britu talantu Pidkoku un vairākiem citiem braucējiem spēja panākt Skujiņa grupu.

Ņemot vērā, cik spēcīga bija līderu grupa, tai bija labas izredzes palikt nenoķertai. Distances turpinājumā solo uzbrukumu veica Trentins. Itālis iekrāja ap 20 sekunžu vadību. Skujiņš smagajā sacīkstē turējās sekotāju vidū. Kāpumā 16 kilometrus pirms finiša no Skujiņa grupas atrāvās van Ārts un Pidkoks, kuri panāca Trentinu. Trijotne spēja labi sastrādāties, lai paliktu nenoķerti līdz finišam.

Skujiņš tikmēr, demonstrējot cīnītāja raksturu, turpināja būt tuvāko sekotāju pulkā. Pēdējos metros līderu trio sāka taktisko cīņu. Tas ļāva grupai ar Skujiņu sastāvā nedaudz pietuvoties. Finiša spurtā ātrākais izrādījās Pidkoks, otrā vieta tika van Ārtam, bet trešā ar divu sekunžu atpalicību - Trentinam.

Septiņas sekundes aiz uzvarētāja finišēja seši sekotāji. Skujiņš sīvā cīņā ieguva augsto piekto vietu. Šis rezultāts un sniegums distancē Latvijas riteņbraucējam ir starp sportista augstvērtīgākajiem elites sacensībās tik prestižās viendienas sacensībās.

Par sniegumu trešdien Skujiņš pasaules ranga vērtējumā nopelnīja 85 UCI punktus.

"De Brabantse Pijl" velobrauciens ir galvenās sagatavošanās sacensības trim lielākajām Ardēnu kalnu "klasikām".

Svētdien Skujiņš un Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" vienības startēs leģendārajā "Amstel Gold Race" viendienas braucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu