Video Porziņģis spēlē rezultatīvi; Dončičs ar nestandarta tālmetienu izrauj Dalasai uzvaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis spēlēja rezultatīvi, bet slovēnis Luka Dončičs ceturtdien līdz ar mača beigu signālu izrāva Dalasas "Mavericks" komandai uzvaru kārtējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē. 

"Mavericks" basketbolisti izbraukumā ar 114:113 (32:34, 25:26, 26:29, 31:24) pašā mača galotnē pārspēja Memfisas "Grizzlies". 

Porziņģis laukumā pavadīja 32:24 minūtes, kuru laikā guva 21 punktu (1p. 5/5, 2p. 5/8, 3p. 2/5), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi kļūdījās, četrreiz pārkāpa noteikumus un maču pabeidza ar +/- rādītāju +4. 

Uzvarētāju rindās Dončičs izcēlās ar gūtiem 29 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Tieši viņš ar nestandarta tālmetienu līdz ar beigu sirēnu izrāva Dalasas vienībai uzvaru. 

Dvaits Pauels panākumu kaldināja ar 12 punktiem, bet Tims Hārdevejs juniors iemeta 11 punktus. 

"Grizzlies" sastāvā 23 punkti Greisonam Alenam, lietuvietis Jons Valančūns iemeta 19 punktus un savāca 15 bumbas zem groziem, bet Dža Morants guva 17 punktus. 

"Mavericks" pārtrauca divu zaudējumu sēriju. 

Nākamās piecas spēles Dalasa aizvadīs savā laukumā. Pirmajā no mačiem naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) uzņems Ņujorkas "Knicks", kas Porziņģi 2015. gadā izvēlējās NBA draftā un kurā latvietis aizvadīja nepilnas trīs sezonas. 

25 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji spēlē atzīmējies ar gūtiem 20,7 punktiem, 9,3 atlēkušajām bumbām un 1,6 bloķētiem metieniem. 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 54 spēlēs izcīnītām 30 uzvarām ieņem 7. vietu, bet "Grizzlies" 53 mačos piedzīvoja 26. zaudējumu un atrodas vienu pozīciju zemāk. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu